Jag skrev klart min första bok när jag var 25 – en självbiografi. ”Innanför mina rosa små väggar” är en ärlig självbiografi med mycket mörker, humor och drömmar.
Sedan dessa har jag skrivit sju böcker till – fem av dem är utgivna, snart sex av dem.

På denna sida hittar du information om mina böcker och författarsamtal, samt kan göra bokningsförfrågningar.
Du kan också klicka dig vidare till min bokshop!

Författarsamtal;

Författarsamtal
Nu kan du boka ett författarmöte eller en diskussion kring specifikt ämne från utvald bok – även digitalt via Teams eller Zoom.
Kostnad;
Vid digitalt möte 2 500 kr ex moms för 60-90 min.
Vid beställning av bok plus signering tillkommer kostnad av bok samt porto.
Vid fysiskt möte 4 500kr ex moms för 45-60min, vid önskemål går boken att köpa, signerad på plats.

Pressbilder;

Om mina böcker;

FEMINISM I EN PERFEKT VÄRLD

Författare CASSANDRA SOLBACK
Omslag THOBIAS SOLBACK KARLSSON

en feministisk bok för egentligen alla människor – alla både mår bra av- och behöver läsa den! Även den mest konstruktiva och norm-älskade gubben!
Boken tar upp hur feministiskt eller rättare sagt icke feministiskt det är i vårt samhälle, land och i vår värld – men framförallt i det så kallade jämställda Sverige, med världens första feministiska regering.
Hur kommer det sig att om en kvinna ens någonsin anses ha rätt att både äga och bestämma över sin egen kropp så har hon inte det i alla lägen? Ett tydligt exempel på detta är förlossningsvården. Varför får en kvinna i dagens moderna Sverige inte själv välja hur hon vill föda barn? På flera andra ställen (som anses mindre jämställda än Sverige) runt om i världen så bestämmer kvinnan detta själv, vilket är helt logiskt! Men i Sverige så skall du föda på det så kallade ”naturliga” och ”traditionella sättet” som man gjort i alla tider – vaginalt i sjukhusmiljö. Problemet är ju bara att långt ifrån alla får plats där och långt ifrån alla våra mormödrar fick föda på ett sjukhus, så det är ju verkligen en sanning med modifikation. Men att få planerat kejsarsnitt eller att föda hemma kräver näst intill en hel graviditets kamp och fajt – om du ens vinner! Hade det verkligen sett ut så om det var mannen som födde barn?
Hur kommer det sig att en kvinna som jobbar minst lika mycket som sin manliga kollega (om inte betydligt mer, då en kvinna alltid måste överbevisa för att få respekt och status!) ändå allt som oftast tjänar betydligt mindre?
Hur kommer det sig att det finns så många namn och benämningar på det manliga könsorganet medans nästan kvinnans alla redan har en annan betydelse?
Detta och så mycket mer tar jag upp i Feminism i en perfekt värld!

AKA & AO I FRAMTIDEN

Författare CASSANDRA SOLBACK
Omslag och del av illustration THOBIAS SOLBACK KARLSSON

en barnbok främst för barn mellan 6-9 år, men är egentligen ålderslös och kan vara minst lika viktig för vuxna!
Boken utspelar sig i framtiden, i Stockholm, där tjejerna Aka och Ao bor. När denna framtid är vet man inte. Den kan vara om 100år, 50år, 10år, eller kanske bara om 4år – det är nämligen nutiden som avgör.
Aka och Ao bor i Nya Hammarby Sjöstad och Hammarby Täppan. Hammarbykanalens vattennivå steg något förskräckligt i dåtiden, eller kanske nutiden – det återstår att se, men den steg så pass att man var tvungen att höja upp marken en bra bit – därav Nya Hammarby Sjöstad.
Hammarby Täppan är ett bostadsområde i början utav nutidens skidbacke – Hammarbybacken.

I framtidens Stockholm är det 40 plusgrader i Stockholm. De äldre är satta på kylhem uppe i Norrland, som ännu inte nått 40-graders-strecket.
Det är nästintill ett under att Aka och Ao känner varandra – i framtiden umgås man nämligen inte på samma sätt som i nutiden. Aka och Ao går heller inte i samma skola, då de inte bor på samma sida utav den stora bilfria vägen, som går emellan deras hem. Ao är nämligen något rikare än Aka, vilket sätter gränser i framtiden. Utomhus är man även väldigt sällan – dels för den höga värmen men också på grund utav den dåliga luften. Det är munskyddskrav i Stockholm city.
Men en dag vistas ändå Aka och Ao utomhus och får då, mot all förmodan, ändå träffa en äldre människa – i den gamla, övergivna lekparken. Nämligen den konstiga tanten Claire.
Mötet med Claire kommer att vara livsförändrande för Aka och Ao – ja, till och med för dig! De kommer att lära sig enormt mycket, och få vetskap om vilka krafter och styrkor de två sitter inne med, men de behöver din hjälp för att kunna fullfölja sitt uppdrag!

INNANFÖR MINA ROSA SMÅ VÄGGAR

Författare CASSANDRA SOLBACK
Omslag MICHAEL HALÉN

en självbiografi och min första bok som kom ut årsskiftet 2012/2013. Detta är min lilla bebis och min längsta bok, på hela 454 sidor.
När jag skrev denna och sedan outade att jag skulle ge ut en självbiografi (då 26 år gammal) så fick jag väldigt många gånger höra ”Är inte du lite för ung för att skriva en självbiografi?”. Min åsikt är att ingen är för ung för att skriva en självbiografi! Vi alla bär på en alldeles unik vardagshistoria där vi dagligen är författaren för våra liv. Ens personliga erfarenheter, upplevelser, händelser, omgivning och historia styrs inte av hur gammal man är, på ett sådant sätt!
Min självbiografi startar när jag är fem år, då det är den tid mina minnen börjar bli relativt tydliga, och slutar i slutet av år 2012 när jag är 26 år. Under alla dessa år får man följa med mig i min vardag och uppväxt på ett brutalt ärligt och utlämnande sätt. Detta då jag inte såg någon som helst mening med att skriva en självbiografi om man skall vara halv rak, oärlig och smyga med saker och ting till höger och vänster.
I denna bok får man följa en ung kvinnas berättelse från de lekfulla flick-åren, till de destruktiva tonåren med sexuella övergrepp och rakblad, till vuxenvärlden med ett turbulent kärleksliv, självmordsförsök, abort och våldtäkter. I Innanför mina rosa små väggar får man uppleva barnglädje, mobbing, ungdomskärlek, ångest, familjebråk, övergrepp, revolution, slagsmål – glädje och sorg. Denna bok pendlar mellan att vara extremt nattsvart, till att handla väldigt mycket om sex, kärlek, extremångest och ge dig ett gott skratt!
Att skriva en självbiografi är som att gå i en intensiv terapi – något ALLA borde göra!
Läs denna om du du är medelålders gubbe, är en fisförnäm dam, är tonåring och tvivlar på dig själv, är ung-vuxen – eller bara gillar raka och ärliga historier!

KAMPEN – I DET MODERNA SAMHÄLLET

Författare CASSANDRA SOLBACK
Omslag THOBIAS SOLBACK KARLSSON

är en fackpolitisk bok där jag, på ett sådant enkelt sätt som möjligt, försöker förklara vikten av fackpolitisk samverkan, att vara medlem i facket, varför Socialdemokraterna är det självklara partiet för fackföreningsrörelsen, vikten av det fackliga löftet och vad den Svenska Modellen innebär – samt egna erfarenheter, tankar, idéer och åsikter.
Tar tar upp hur det kan vara att leva i modern tid, inom olika områden – en del ur den fackliga världen, rättssamhället och dess brister och kryphål. Mitt politiska engagemang och mina politiska åsikter. Samt hur jag tycker att man bör göra för att få ett samhälle att hänga med i modern tid, som gynnar HELA samhället!
På många ställen och områden drar jag samhällsreglerna till sin yttersta spets, för att tydligt visa dess brister och hur detta drabbar individen!
Detta är en bok som jag hoppas kan få folk att öppna ögonen och se vad som håller på att hända med vårt land, och jag hoppas att boken kan lindra mångas förvirring.
Den kom ut lagom till EP-valet 2014 (vet du inte vad det är så är detta definitivt boken för dig!;) ) – nu är det valår igen och dags än en gång för att rösta i de tre olika valen! Vet du vilka som styr landet, kommunen och landstinget?
Vill du, kortfattat och enkelt förklarat, få klarhet i hur samhället är uppbyggt, vad demokrati innebär, varför din röst är viktig och varför just Du måste rösta i valen – skaffa dig då denna bok!

SNABBT, LÄTT, ENKELT & GOTT

Författare CASSANDRA SOLBACK
Omslag och illustration THOBIAS SOLBACK KARLSSON

en kokbok helt rätt i tiden. Den är för dig som har en stressig vardag, har många järn i elden – eller helt enkelt bara har vettigare och roligare saker för dig än att bo framför spisen!
Kokboken innehåller främst vegetariska rätter (även en hel del fisk), men samtliga rätter går även att tillaga med animaliska produkter – kött.
Samtliga rätter är väldigt enkla och snabba att göra. Väldigt många rätter tar bara kring 10 minuter att tillaga. Utöver det är rätterna ganska så nyttiga och innehåller få kolhydrater. De är även ganska så billiga, men ändå lyxiga.
Mat är dyrt och det måste det ofta också vara, men det går att handla billigt och smart men ändå tänka på att handla schyssta produkter som värnar om arbetare, djur och natur.

Boken innehåller frukostar, luncher, bruncher, middagar, lyxigare middagar, egengjord snabbmat, lite fetare, snabba rätter – när behov för detta finns, samt ett något onyttigare kapitel – nämligen frestelser i form utav tårtor och bullar, men då på ett annorlunda och roligare sätt – snabbt tillagat såklart!
Smaklig måltid!

Bilder för Författarsamtal;


Bokningsförfrågan;


Annonser
Annons
%d bloggare gillar detta: