Fackligt, och Handels 100 år!!!=)

På middag i Stadshuset!;)

Just nu är det jättemkt fackligt igen, and im facking loving it!!!=P
    Jag e involverad i en del förhandlingar på andra arbetsplatser, och hjälper till med råd, stöd och teknik, och så har jag mina egna. Just nu fem stycken, varav en lite större.
Det e riktigt nyttigt, så att man inte bara ”vilar ut” emellanåt, och tappar gnistan och tugget! Men ibland e det riktigt frustrerande och tidsödslande då man måste förklara att; ”Så här/där får du inte göra”, ”Det där kan du inte göra”, ”Så där funkar det inte”, och ”Jag skulle råda dig att inte göra si, utan att istället göra så, då du annars bryter mot både lag och avtal”.
    Ibland får man även kommentaren: ”Men det där e ju ert avtal”. Den e så sjukt pinsam så det finns inte!!!
Men det e en del att göra nu, och jag e taggad som fan! Under hösten så kommer det även att vara en hel del utbildningar, småjobb, och så börjar ju avtalsrörelsen igen. Den ser jag verkligen fram emot, och jag önskar och hoppas verkligen att få sitta med i förhandlingarna om vårt kommande avtal! Men chansen e nog tyvärr inte så stor, då det e väldigt få platser, men jag hoppas!

I lördags firade vår handelsavdelning 100 år!
Detta firades i stadshuset!
Där samlades en massa ombud, ombudsmän, och handelsanställda.   Under kvällen så fick vi lyssna till vår fackliga historia, på ett humoristiskt sätt, med hjälp av Sissela Kyle.
De bjöd även på dans och musik, samt tal som gav mig gåshud!;)
När jag ska iväg, så börjar jag ALLTID i sista sekunden! Istället för att göra mig klar så kollade jag på Pippi Långstrump!=P Så det blev lite stressigt sedan!
Lite mer än en timme innan jag skulle iväg, så drog jag med mig min pojke ut för att leta efter svart sprayfärg, utan att säga vad vi letade efter, det gör jag ALDRIG, och det stör ALLTID honom!=P

Innan jag började att spraya mitt löshår med svart färg, så färgade jag det. Det var tydligen inte så smart! Det stank som fan i hela huset! Plast och dessa kemikalier går nog inte ihop! Jag blev helt yr i huvudet, och orolig för Gregge! Min pojke blev orolig för mig och knöt vardagsrumsduken runt mitt ansikte!;)
Sprayfärgen som inte skulle färga, enligt frisören, färgade som fan! Så jag fick hitta på en ny frilla i sista sekunden också, för att inte bli helt svart på både klänning och rygg!

När jag äntligen var klar så var klockan 18:54, och min pojke fick akutbeställa en taxi! Jag skulle vara i stadshuset kl.19=P

Bildskärm som visade fackliga och politiska bilder
Maten
Fanorna!;)
Sissela Kyle

En del av showen, då man gick igenom stora händelser inom fackföreningsrörelsen och politiken under hela 1900-talet, med grymt bra musik, skämt och allvar!;)

Till vänster är jag och en facklig kollega och till höger jag och en grym ombudsman.
Kvällen var som en saga, fast ändå gripande.
Jag har läst på en hel del om vår fackliga historia, så jag känner till det mesta. Men att få höra den eka emellan stadshusets väggar, i mikrofon, gjorde mig tårögd.
Kampen har varit, tuff, hård, och ibland blodig. Och det var väl därför, kan jag tänka mig, som man valde att låta en komiker framföra det hela, så att det inte bara skulle bli tårar i salen, utan även skratt!;)
Men den är inte över, det e väldigt viktigt att inte glömma bort det!
Då desserten gjorde entré så kom servitörerna in med sprakande tallrikar, i nedsläckt sal, till musik ifrån Star Wars, ha ha, klockrent!
Och när 1:e ombudsmannen, och avdelningens ordförande skulle hålla tal, så spelade man först ”Internationalen”, synd bara att vi inte fick sjunga den!
Kvällen var underbar, men alldeles för kort!
Underhållningen slutade vid 23. och då ställde man sig i bar-kön, vilket jag gjorde till ca.23:30, och sedan så stänger stadshuset kl.01.
Jag hade velat få mer tid till att hinna prata med folk. Och då dansen började, kl.23, så drog många hem!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: