Det är hunden som skall lämnas utanför, inte hjärnan!

Vad är det egentligen som händer med folk när de går in i en mataffär?!
På restaurang är svensken skitfeg och vågar inte ens svara nej på frågan ”Smakade maten bra” om den inte gjorde det, men som kund i en mataffär är det helt annorlunda!
Vid ingången till en mataffär sitter en del skyltar på dörren. Skyltarna visar saker som att man inte får förtära glass, åka rullskridskor, röka, eller ha med sig hunden in i affären. En del butiker har även satt dit en bild på en överkryssad korv med bröd, kanske för att någon/några förtärt en korv med bröd inne i butiken, då kunden tyckt att butiken endast hänvisat till att man ej får förtära glass i butiken, för vad händer alltför ofta med en människa som går in i en butik och förvandlas till kund?
Jo, de lämnar inte bara hunden utanför, utan även hjärnan!

Detta trots att det inte finns ett klistermärke föreställande en hjärna som är överkryssad på dörren in till butiken! Hur kommer det då sig att alltför många människor, som förvandlas till kunder, då lämnar just hjärnan utanför?
Kanske för att ”Kunden har alltid rätt”!?
När människan förvandlas till kund får den inte bara en fruktansvärt arrogant och divig attityd, den blir även fruktansvärt inkompetent!

I sitt eget hem – när kunden är människa, skulle denne ALDRIG få för sig att lägga den frysta fisken bland brödet i brödlådan, smaka på en godis och sedan lägga tillbaks den i godispåsen/godisskålen, slänga det bröd som inte är bakat under dagen, lägga krossade ägg bland kaffet, lämna mjölken på ett annat ställe än i kylen så att den blir sur och sedan måste kasseras etc etc. Men i mataffären, då människan är kund, gör den allt detta plus mycket, mycket mer, bara för att som kund har man ALLTID rätt – även om man är en idiot! Vart och när annars har man alltid rätt, så varför då inte använda denna makt till max?!
IDIOTISKT!
Som kund kan du vara hur otrevlig du själv känner för att vara, så divig du bara vill, dra alla tråkiga skämt du kan komma på – med vetskapen om att den anställde måste serva dig, samt skratta och le åt dina tråkiga skämt, som dessutom oftast är samma 100 kunder innan dragit, just bara för att du är du – nämligen KUND!
Det spelar ingen roll om den anställde egentligen vill spy på dig och skrika ”Vad fan är ditt jävla problem, din idiot?!” – du vet att den anställde inte får göra detta, men har du någonsin tänkt på att dessa tankar kanske svävar omkring och tänks om just dig?!
Som kund har du även rätt till att klaga på precis ALLT OCH INGET!
Brödet skall vara bakat SAMMA DAG som just du vill ha, just denna brödsort! Det spelar ingen roll vilka förklaringarna är till att detta inte går!
Skulle alla butiker ha dagsfärska ”köpelimpor”, dessutom kl.07:00 på morgonen då du prompt skall ha detta färska bröd, så skulle detta behöva börja bakas kl.00:01 och det skulle inte räcka med att brödleverantörerna börjar kl.03:00 – då skulle de inte hinna till alla butiker innan kl.07:00 – packa upp och fixa och göra det fint tills just DU kommer, utan de skulle behöva börja ÄNNU tidigare – till och med innan brödet ens hunnit bli klart i en så stor mängd så att detta skall kunna finnas kl.07:00 i precis ALLA butiker, eftersom du inte är den enda diviga kunden i världen, utan en av några miljoner!
Baka skiten själv då!
Men det är väl inte dit fel? DU har ju ALLTID rätt!
Du har all rätt i världen att klaga på att du aldrig vinner på de Trisslotter du köper – att det sedan står på baksidan hur många vinster det finns bland alla tusentals lotter är inte ditt fel – DU kan nämligen inte läsa!
    Du kan inte skillnaden på gram och kilo, och du har ingen som helst aning om att det finns skinka med olika märken – ser du en Extra pris-skylt så gäller detta för ALLA skinkor i hela disken – inte bara för den skinka, vars märke och gram står på Extra pris-skylten! ”Men det står ju med sån liten text! Det är lurendrejeri!” – Tro mig, det spelar INGEN SOM HELST ROLL hur stor text det än är på skyltarna – DU kan ändå inte läsa, då du anser att du inte behöver kunna det då du handlar, eftersom du ALLTID har rätt oavsett vad!
Som kund behöver du heller inte tänka på miljön FÖR FEM ÖRE!
Att du källsorterar och fryser in hemma, spelar ingen som helst roll för när du är kund har du all rätt i världen att vägra köpa varor med ”Bäst före datum” om 5 dagar, även fast detta inte är ett vetenskapligt bevisat GILTIGT datum – DU kräver varor med lååångt ”Bäst före datum” och att butiken skall kassera resten – oavsett hur många som fått sätta livet till för att du sedan skall vägra att äta upp dem pga en datummärkning!
Skall du ändå, mot förmodan, köpa dessa varor för att inga ”bättre” datum finns, så skall du ha det lilla livet näst intill gratis! Att detta sedan varken är ekonomisk för butiken och producenterna spelar inte dig någon som helst roll – DU har ALLTID rätt!
Sedan, när du ändå är i gång, så passar du på att lägga lite kyl – och frysvaror bland torrvarorna, då du inte orkar gå tillbaka två meter för att lägga dem på rätt plats, då du ångrat dig!
När du sedan divat och förstört klart inne i butiken, så passar du på att vara lite extra odräglig, bitter och sur på vägen ut!
Du klagar på totalsumman för de varor DU har plockat ihop! ”Fy fan vad dyrt det är på detta ställe! Här har man ju inte råd att handla!”.
Du leker barn och bygger ett högt fort utav alla varor på bandet, så att den anställde skall få det lite extra jobbigt i axlar och nacke då han/hon/hen betjänar dig allsmäktige höghet! Men vadå, du tvingades ju stå i kö i hela FEM MINUTER, med TVÅ HELA KUNDER FRAMFÖR DIG! Inte skall väl DU behöva stå i kö för att handla heller!
Du kommer sedan på att du behöver något att bära dina matvaror i – även denna gång, men inte skall väl DU behöva betala hela 2kr för en plastkasse?! Näe, du smusslar ned den i fickan och stjäl den istället!
Sedan avslutar du cirkusen med att klaga på kassören, du inte hälsat på (men som vänligt och glatt hälsat på dig), för att denne lagt dina ömtåliga varor åt sidan och du måste använda armarna lite för att nå dem – går sedan mot butikens utgång och fnyser mot medmänniskan som sitter där på backen och frågar om du kan ge denne 2kr – 2kr du precis berövat samhället på!
Sedan vandrar du hemåt och blir långsamt människa igen – lagom tills du kommit in i ditt eget hem och reglerna är väldigt viktiga att följa!
Kunden har inte alls alltid rätt – kunden är alltför ofta en stor gris, som själv borde ligga i ”Extra pris-disken”!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: