Är allt vi ser på TV inte på riktigt?

Är det verkligen sant att allt som vi ser på TV inte är sant?! 
TV – Television – ett system för att sända kommersiella bilder sedan 1930-talet. Ett underhållningssystem!
Ju mer sjukt, galet, frigivet, skumt, udda, obehagligt som sänds desto högre tittarsiffror kan de olika TV-kanalerna få!

På sistone har det, i sociala medier, varit mycket diskussion om vad som är sant och inte på TV.
”Va?, har inte alla det så sjukt iordninggjort i Arga Snickaren?!”, ”Va? Åt inte alla så onyttig mat i Du blir vad du äter?

Deltagare i nutidens reality-underhållningsprogram har börjat att träda fram i sociala medier med ord som;
”De bad oss att fylla kylskåpet med skräpmat”, ”De bad oss att ”stöka till” rejält i vårt byggprojekt”.
Vi bor i det lilla, nordiska landet Sverige som består utav över 9 miljoner människor – där Lyxfällan sänder sin 21:a säsong, där människor varje vecka besöks utav en aggressiv snickare i hem som är rena byggarbetsplatserna. Där framtida idoler krönts år efter år, tävlande mot hela världens människorepresentanter som samtidigt komiskt nog bara råkar underhålla landets befolkning. Där restaurang efter restaurang är invaderade utav råttskit, gigantiskt mycket matos, och alldeles för få gäster – utan att varken Hälsovårdsnämnd eller Kronofogden knackat på dörren. Där unga vuxna super och har sex i TV, bara för att de tycker att det är kul. Vi bor i ett land där till och med präster tycker att bästa sättet att finna kärleken är via Underhållnings-TV. Är detta en slump? KNAPPAST!
    Det räcker med att vara publik till ett TV-program, där anställda säger åt en när man skall skratta och hur mycket man skall applådera!
Vi lever i ett land med klassklyftor och skillnader på folk och folk – människor har olika förutsättningar JA. Men att samtliga deltagare i ”Du bli vad du äter” skulle ha kylskåpen fulla med grädde, hushållsost, korv och skafferien fulla utav lösviktsgodis, chips och läsk är knappast troligt. Att samtliga deltagare i ”Arga snickaren” står och vänder på varenda krona för att lyckas få till en fjärde vägg så att huset inte faller samman är knappast sant. Att varje deltager i ”Lyxfällan” införskaffar allt på kredit, aldrig öppnar sina räkningar men ändå lyckats äga en jävla massa skit fram till att Magnus och Patrick ringer på dörren är knappast en tillfällighet.
Är det inte tillräckligt ”brutalt”, stört, vågat och intressant så tittar vi inte – och då genererar vi inga pengar! 

Det är knappast någon tillfällighet att så många gråter i realityserier, att Idol har två juryer som visar de ”bästa”, de ”sämsta” de ”mest underhållande” och något ”mellanting”. Det är knappast en tillfällighet att prinsessan Sofia fick kritik för att vara ”för pryd” i Paradise Hotell, att Sveriges alla kylskåp och skafferier verkar bestå utav skräpmat och snacks, att Sveriges alla restauranger verkar bestå utav råttbajs, gigantiskt med matos och sönderbränd mat – samtidigt som branschen är underetablerad pga att arbetsgivaravdraget för unga försvann och ingen längre tvingas arbeta för omänskliga arbetsvillkor.
Det är ingen slump att program efter program rullar säsong efter säsong, som visar olyckliga, ”konstiga”, ”problematiska” människor – det är underhållning i landet Sverige!
Medans andra människor flyr krig och kämpar med sin vardag, så sitter vi i vårt trygga, avlånga land och gläds utav andra människors olycka/problem i påhittad TV!
Till och med Bingo Lotto blev i slutet utav 90-talet uthängt då ”tabben” att råka visa alla lottdragningar, innan dem skett, låg på TextTv!
Men det finns ju också något positivt i det hela – det gör det ju tack och lov i det mesta! Gunilla kanske inte är så elak som hon verkar mot sin dotter och alla andra Hollywoodfruar – det kanske är därför amerikanska soc. inte gjort något åt saken efter sex, hela säsonger!;)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: