Feminism i en perfekt värld!

Detta inlägg innehåller reklam för mina böcker

Jag har tyvärr inte haft så mycket tid till att blogga på sistone, men under tiden jag varit ”off” så har jag äntligen kommit ut med min femte bok Feminism i en perfekt värld!;)
Feminism i en perfekt värld
är en käftsmäll mot hela den feministiska fejkbubbla vi lever i! Den påvisar hur pass falsk vår jämställda samhällsuppfattning faktiskt är. I en tid där vi ännu ej har sett en kvinna vid statsministerposten i vårt jämställda och jämlika land – en kvinna vid presidentposten i världens mäktigaste land. Ett samhälle där det inte är en självklarhet att en kvinna alltid äger sin egen kropp – åtminstone inte i alla lägen, alla dagar i veckan, året runt – världen över! En tid där vi precis börjat vänja oss vid att se män med barnvagnar på stan!
Känn ilskan, förstå allvaret, bli förbannad och agera!
Feminism i en perfekt värld är en ärlig, väldigt rak och kanske också ganska så obekväm bok om hur pass feministiska vi verkligen är i det jämställda landet Sverige.
Jag granskar viktiga begrepp och går igenom feminismens innebörd. Tar upp frågor som hur det kommer sig att vi ännu år 2018 inte har jämställda löner och att det fortfarande är svårt för en kvinna i fertil ålder att få en tillsvidareanställning. Hur kommer det sig att det finns så många namn för det manliga könsorganet medans de flesta benämningar som används för det kvinnliga könsorganet redan är upptagna?
Jag diskuterar om hur pass illa det är när man som kvinna i modern tid blir ifrågasatt vid övergrepp. När man som kvinna anses vara en dålig mamma om man satsar på karriären. Varför vågar inte kvinnor stå för att dem inte ammar? Varför tror så pass många människor att de har rätt att tycka hur en kvinna skall föda barn – att bestämma över någon annans kropp?! Varför äger kvinnan inte sig själv och sin egen kropp ännu?
Varför regerar inte jämställdheten i samhället och världen – borde det inte vara en självklarhet?
Man skall läsa denna bok oavsett om man är tonåring, vuxen eller pensionär.
Unga tjejer, men också unga killar. Äldre män, småbarnsföräldrar, medelålders och pensionärer. Den typiska stadsbon och den typiska lantisen. De medelålders kvinnor som kallar sina yngre systrar för ”Lilla gumman”. De som påstår att världen är jämställd eller kanske till och med för jämställd. De kvinnor som inte har barn. Oavsett om man är man eller kvinna – eller annat kön! Och oavsett om man anser sig själv att vara feminist eller ej. Boken bygger på en mängd olika frågor och tankar som jag vänder och vrider på åt alla möjliga håll och kanter – jag är övertygad om att alla som läser denna bok kommer att komma fram till något nytt och få någon tankeställare, på ett eller annat sätt och vis!
https://www.bokus.com/bok/9789188751959/feminism-i-en-perfekt-varld/
https://www.adlibris.com/se/bok/feminism-i-en-perfekt-varld-9789188751959
http://cdon.se/bocker/cassandra-solback/feminism-i-en-perfekt-varld-44007446

År 2016 kom jag ut med två stycken böcker – den ena är barnboken Aka & Ao i framtiden. Den handlar om tjejerna Aka och Ao som lever i framtiden med framtidens Stockholm och framtidens Hammarby Sjöstad. Den framtiden innebär en kraftig klimatförändring på ett sådant sätt att man behöver gasmask för att kunna andas i Stockholms city – då vattnet steg kraftigt så var man tvungen att bygga nya Hammarby Sjöstad, med en högre grund. Detta för att folk skulle slippa snö och skridskobana inomhus på vintern och och en stor enda pool på sommarn.
Aka och Aos tidsepok är oviss – detta då framtiden bygger på nutidens människor och dess agerande – nutidens vuxna! De som läser boken är dem som måste agera för den tid Aka och Ao lever i.
I denna framtid är alla något rikare än i nutiden, men det är ändå skillnad på familj och familj – en del är undrare och en del är upprare. Aka och Ao tillhör olika slags familjer, vilket blan annat innebär att det endast är en utav dem som får uppleva konstgjort gräs och en glimt av den lilla natur som finns kvar i denna tid. Men de bägge får tillsammans den stora förmånen att lära känna den äldre tanten Claire som har mycket spännande och konstigt att dela med sig utav. Claire kommer att vara av stor vikt för de bägge tjejerna – det är inte alla barn i framtiden som fått den stora glädjen att träffa en tant – de äldre människorna i framtiden bor nämligen på kylhem uppe i Norrland, då Stockholmsklimatet är alldeles för varmt för dem.
Aka & Ao i framtiden
är en barnbok som utspelar sig i framtiden, men som även hoppar till nutiden. Det är en barnbok som är minst lika intressant för dig som vuxen och läser för ett barn, som för själva barnet!
Boken utspelar sig i Stockholm med fokus på dig som läsare, där du får följa tjejerna Aka och Ao (som betyder röd och blå på japanska) – en undrare och en upprare i den ovissa tiden framtiden. Boken passar alla åldrar och innehåller handritade bilder.
https://www.bokus.com/bok/9789163901072/aka-ao-i-framtiden/
https://www.adlibris.com/se/bok/aka-ao-i-framtiden-9789163901072
http://cdon.se/bocker/cassandra-solback/aka-ao-i-framtiden-37041915

Den andra boken jag släppte år 2016 är Snabbt, Lätt, Enkelt & Gott som är en kokbok för dig med en stressig vardag, som vill äta något snabbt men relativt nyttigt, som inte vill äta alltför mycket kött, som vill äta relativt billigt eller som helt enkelt bara har bättre saker för sig än att bo i köket och vid spisen flera timmar i veckan!
Snabbt, Lätt, Enkelt & Gott är indelad i olika kapitel – Frukost, Lunch, Middag, Lite Lyx, Fett, Snabbmat och Frestelser. Bokens innehåll är vegetariskt (med något enstaka inslag av en skinkskiva till frukost) – såkallat Stockholmsvegetariskt. Alltså det är en hel del fisk och ägg, men inte rött kött, fågel eller skaldjur. Boken bygger på att (förutom kapitlen Fett, Snabbmat och Frestelser – för den partyglade och den som gillar att bjuda på fika) det skall vara relativt nyttigt, billigt, lätt och enkelt att tillaga och fixa maträtterna – men framförallt så skall det gå snabbt! Det går faktiskt att njuta av en god frulle som går snabbt att göra – en nyttig lunch som är god och slängs ihop på ett kick. En middag god att äta, för enstaka liksom många. Bokens recept är gjorda för att endast ta 10-15 minuter att tillaga! Lite Lyx tar som max 30 minuter.
Snabbt, Lätt, Enkelt & Gott är boken för dig som har en hektisk vardag, är singel, har obekväm arbetstid, lever varannan vecka-liv, har tonåringar i huset, går på mycket möten eller har en hel del fritidsintressen – eller som helt enkelt vill ägna din fritid till annat än att bara bo framför spisen!;)

https://www.bokus.com/bok/9789163900921/snabbt-latt-enkelt-gott/
https://www.adlibris.com/se/bok/snabbt-latt-enkelt-gott-9789163900921
http://cdon.se/bocker/cassandra-solback/snabbt-latt-enkelt-gott-36620739

År 2014 kom jag med min andra bok Kampen – I det moderna samhället som är en fackpolitisk bok där jag, på ett sådant enkelt sätt som möjligt, försöker förklara vikten av fackpolitisk samverkan, att vara medlem i facket, varför Socialdemokraterna är det självklara partiet för fackföreningsrörelsen, vikten av det fackliga löftet och vad den Svenska Modellen innebär – samt egna erfarenheter, tankar, idéer och åsikter.
Tar tar upp hur det kan vara att leva i modern tid, inom olika områden – en del ur den fackliga världen, rättssamhället och dess brister och kryphål. Mitt politiska engagemang och mina politiska åsikter. Samt hur jag tycker att man bör göra för att få ett samhälle att hänga med i modern tid, som gynnar HELA samhället!
På många ställen och områden drar jag samhällsreglerna till sin yttersta spets, för att tydligt visa dess brister och hur detta drabbar individen!
Detta är en bok som jag hoppas kan få folk att öppna ögonen och se vad som håller på att hända med vårt land, och jag hoppas att boken kan lindra mångas förvirring.
Den kom ut lagom till EP-valet (vet du inte vad det är så är detta definitivt boken för dig!;) ) – nu är det valår igen och dags än en gång för att rösta i de tre olika valen! Vet du vilka som styr landet, kommunen och landstinget?
Vill du, kortfattat och enkelt förklarat, få klarhet i hur samhället är uppbyggt, vad demokrati innebär, varför din röst är viktig och varför just Du måste rösta i valen – skaffa dig då denna bok!
https://www.bokus.com/bok/9789163754289/kampen-i-det-moderna-samhallet/
https://www.adlibris.com/se/bok/kampen-i-det-moderna-samhallet-9789163754289
http://cdon.se/bocker/cassandra-solback/kampen-i-det-moderna-samhallet-27289920

Sist, men absolut inte minst, så har vi min absolut första bok – nämligen min självbiografi Innanför mina rosa små väggar som kom ut årsskiftet 2012/2013. Detta är min lilla bebis och min längsta bok, på hela 454 sidor!;)
När jag skrev denna och sedan outade att jag skulle ge ut en självbiografi (då 26 år gammal) så fick jag väldigt många gånger höra ”Är inte du lite för ung för att skriva en självbiografi?”. Min åsikt är att ingen är för ung för att skriva en självbiografi! Vi alla bär på en alldeles unik vardagshistoria där vi dagligen är författaren för våra liv. Ens personliga erfarenheter, upplevelser, händelser, omgivning och historia styrs inte av hur gammal man är, på ett sådant sätt!
Min självbiografi startar när jag är fem år, då det är den tid mina minnen börjar bli relativt tydliga, och slutar i slutet av år 2012 när jag är 26 år. Under alla dessa år får man följa med mig i min vardag och uppväxt på ett brutalt ärligt och utlämnande sätt. Detta då jag inte såg någon som helst mening med att skriva en självbiografi om man skall vara halv rak, oärlig och smyga med saker och ting till höger och vänster.
I denna bok får man följa en ung kvinnas berättelse från de lekfulla flickåren, till de destruktiva tonåren med sexuella övergrepp och rakblad, till vuxenvärlden med ett turbulent kärleksliv, självmordsförsök, abort och våldtäkter. I Innanför mina rosa små väggar får man uppleva barnglädeje, mobbing, ungdomskärlek, ångest, familjebråk, övergrepp, revolution, slagsmål – glädje och sorg. Denna bok pendlar mellan att vara extremt nattsvart, till att handla väldigt mycket om sex, kärlek, extremångest och ge dig ett gott skratt!
Att skriva en självbiografi är som att gå i en intensiv terapi – något ALLA borde göra!
Läs denna om du du är medelålders gubbe, är en fisförnäm dam, är tonåring och tvivlar på dig själv, är ung-vuxen – eller bara gillar raka och ärliga historier!
https://www.bokus.com/bok/9789198059939/innanfor-mina-rosa-sma-vaggar/
https://www.adlibris.com/se/bok/innanfor-mina-rosa-sma-vaggar-9789198059939
http://cdon.se/bocker/cassandra-solback/innanfor-mina-rosa-sma-vaggar-22390781


Besök gärna även min hemsida:
http://www.cassandra-solback.com/

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: