Därför är jag Sosse!

Det är snart bara ett dygn kvar tills vallokalerna stänger och det viktigaste valet i modern tid avgörs!
Detta är ett extremt viktigt val av den anledning att det handlar om, denna gång på en extremt omfattande nivå, vilket samhälle vi vill ha och för vilka – Sveriges framtid!
Det handlar inte om vart och hur du bor – om du bor i hyresrätt eller bostadsrätt, i innerstad eller i förort. Om du är löntagare eller egenföretagare – höginkomsttagare eller låginkomsttagare. Om du är ung eller gammal.
Det handlar om vilken människosyn du har – vilket samhälle du vill ha och för vilka! Om du är för ett jämställt och jämlikt samhälle där alla människor – oavsett kön, etnisk bakgrund, sexuell läggning, inkomst, ålder och diagnos är lika mycket värda och har samma rättigheter till ett värdigt liv!
Hur du själv har det är egentligen oväsentligt i denna fråga, då frågan egentligen handlar om vilken syn vi har på varandra, på människovärdet och vilket land vi vill att Sverige skall vara år 2018 och framåt!
Annie Lööf har rätt när hon säger ”Det är allvar nu!” för det är det! Vi står inför ett val där verkligen ALLT står på spel! Människosyn, feminism, allas lika värde, yttrandefriheten, föreningsrätten, den svenska modellen och allas vår gemensamma framtid!

För mig är det en självklarhet att alla människor är lika mycket värda – oavsett kön, etnisk bakgrund, sexuell läggning, inkomst, ålder och diagnos! Alla människor har rätt till en trygghet i vardagen med ett fast boende, en fast inkomst man kan leva på och en trygg anställnig. Alla människor har rätt att få älska och att visa sin kärlek öppet! Alla barn har rätt till en trygg uppväxt där de skall få hitta sig själva och slippa tvingas till att formas efter gamla, ingrodda normer. Alla har rätt till en jämlik skola – oavsett behov och oavsett vart man bor! Alla kvinnor äger sina egna kroppar och bestämmer själva över dem – oavsett ålder PUNKT! Alla människor har rätt till sjukvård, i rimlig tid, och skall få vård efter behov – inte efter plånbok! Ingen människa skall tvingas till att leva sitt liv med någon på grund utav ekonomiska skäl – alla människor är värd en pension som ger både trygghet och frihet på ålderns höst! Alla, i ett land som Sverige, måste fortsatt kunna organisera sig och verka fackligt – den svenska modellen och den fackpolitiska samverkan är avgörande för Sveriges framtid – i ett land för ALLA!
Vi alla som bor och verkar i Sverige bär ansvaret för landets framtid – varandras tillvaro och värde och våra barns fortsatta liv!
Därför är jag Socialdemokrat!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: