Frilansjournalist, föreläsare och författare

Jag är en frilansjournalist bosatt i Stockholm.
Jag skriver en hel del fack-politiska och feministiska texter i form av krönikor, ledartexter och reportage. Men jag tycker även om att gräva och gräver gärna i frågor som rör mänskliga rättigheter, kultur eller lagändringar för att skriva nyhetsartiklar. På sista tiden har jag också skrivit en hel del artiklar för barn och ungdomar, vilket jag tycker är jättekul. Jag tar helt ok bilder och rörlig bild vid önskemål.

Tidigare var jag redaktör på den fackliga medlemstidningen E210 (som jag även var med och startade upp) för Seko Stockholm Väg & Anläggning och reporter för Seko Väg & Bans tidning Vägbanan. Jag skrev, fotade, var korsordskonstruktör, gjorde form och layout för dessa under fem års tid.
Jag har studerat på Poppius Journalistskola och innehar presskort och egen kamera. Har du ett tips/önskemål av nyhetsartikel, reportage, porträtt, ledartext eller krönika så hör jättegärna av dig.

Jag är föreläsare och har stor erfarenhet inom ämnen som fack-politiskt, jämställdhet och jämlikhet, främlingsfientlighet och genusmedvetenhet, försäkringar och pension, härskartekniker, sociala medier, arbetarrörelsen och demokrati i stort, mobbing och ideal.
I större delen av mitt yrkesliv har jag varit kurshandledare och hållit kurser inom LO, ABF, Folksam och inom lokala fackliga avdelningar och klubbar. Jag har studerat sociala medier på Berghs School of Communication, gått Bommersviksakademien samt gått de flesta kurser som erbjuds inom Långholmens Folkhögskola och Runö Folkhögskola.

Jag föreläser efter färdigskrivet, eget material samt utifrån önskemål och kurshandleder befintliga kurser men skapar även kurser och cirklar efter önskemål. Jag föredrar både fysiskt och digitalt via Teams eller Zoom och det går även att köpa mina färdiga föreläsningar i inspelad form.
Befinner ni er utanför Stockholmsområdet så tar jag bilen dit eller kör digitalt. Hör gärna av er för att boka föreläsning eller vid behov av skräddarsydd kurs/cirkel.

Jag är författare och har under våren 2021 kommit ut med min sjätte bok, som är en barnbok jag både skrivit och illustrerat. Tidigare har jag gett ut en självbiografi, en fackpolitisk bok, en kokbok för folk med kort om tid, en barnbok och en bok om feminism i modern tid. Dessa säljs på nätbokhandeln men kan även köpas, signerade direkt av mig vid bokning av författarsamtal. Jag gör både fysiska och digitala författarsamtal (vid digitala samtal tillkommer porto vid köp av böcker).
Du kan även arrangera bokcirklar – köpa böcker via mig och sedan bjuda in mig till ett författarsamtal i slutet av bokcirkeln.


Har särskild kunskap kring fackpolitiskt, demokrati och avtal, arbetarrörelsens historia, feminism och genus, härskartekniker, lokal politik och struktur, mobbing och övergrepp, svensk film och svenska serier genom tiderna.
Jag tar uppdrag som journalist, skribent, redaktör, webbredaktör, redigering, en del foto, reklam och layout, kommentator eller bisittare i radio och tv-program, föreläsare, leda kurser och utbildning, författare.

Cazzidys AB är godkänd för F-skatt och momsregistrerad


Hör gärna av dig vid förslag och för diskussion!

%d bloggare gillar detta: