Semester, vecka två..

Då e snart denna semestervecka också slut då=/
Har jättesvårt att ha semester, gillar verkligen att jobba. Men det e ändå skönt att gå upp när man känner för det, och kan vara uppe hela nätterna! Fast det gör ju också att man kanske inte får ut lika mkt av semestern som man egentligen vill. Men så har vi ju också det här med pengar, som det inte e ett direkt överskott av! Så tyvärr så blir det ingen ”Sista Minuten”, eller ett släktbesök i Finland=S! Finland ville jag iaf kunna åka till, men vad ska man göra?!
Denna vecka har jag iaf försökt att göra så mkt som möjlig, så det har väl hänt lite mer än förra veckan. Fast solen har jag fortfarande inte sett så mkt av tyvärr, och hade nog kanske velat hunnit med lite mer, men man vill ju inte stressa heller, när man annars alltid gör det!;)
Detta har hänt denna vecka:

Jag och min pappas kusin Johan

 Min pappas kusin Johan kom förbi hemma hos mig. Vi skulle gå ut och ta en öl, men det började att regna pang bom, så vi var uppe hos mig en stund. Men till slut så lugnade det ner sig så han, jag, och min pojke gick ner på kebaben och grunnade med lite mat;) När vi hade ätit mat så gick vi över gatan för att ta ut pengar, och pang, då vi syntes under bar himmel så kom solen. Det tyckte vi var skitkul då ”sol” finns med i vårt efternamn, så vi var bara tvugna att ta en bild och se malliga ut, då vi ”plockat fram solen” åt folket!;)
Sedan gick vi tre och satte oss på Kellys, snackade om allt mellan himmel och jord, och drack öl. 

Johan e en riktigt skön snubbe, också söderböna och vänster, precis som jag;)
På Kellys uteservering
Då uteserveringen stängde för dagen så drog vi in till hörnet och hängde där ett tag.
Kvällen avslutades med shots! Det dricker jag sällan så det var äkta semesteranda!;)
Dagen efter var jag och min pojke bakis, och dagen efter det lika så, det har blivit en hel del alkohol denna semester. Vi kom fram till att vi var trötta på att vakna bakis varje dag, och tog det lugnt en kväll. Vi har ju tagit det lugnt i princip vare kväll, men denna gång utan alkohol;)
Då vi sedan äntligen inte var bakis bestämde vi oss iaf för att storstäda, vilket vi, effektivt, har försökt med i en veckas tid.
Mina döda blommor!
Alla mina döda blommor fick åka i sopen (kom precis på att jag inte har vattnat de blommor som fortfarande lever, måste göra det innan dem också dör!). 
Sedan tvättade vi massor med maskiner tvätt!
Städningen tog sjukt lång tid! Vi var klara ungefär vid tolv på natten, och då kände, iaf inte jag, mig ändå helt nöjd! Det var riktigt äckligt här hemma! Städningen och hemmet har liksom hamnat på efterkälken, då jag de senaste månaderna har jobbat väldigt mkt fackligt. För när jag sitter vid datorn och jobbar så måste TV´n vara på låg volym, och jag måste veta vad min pojke sysselsätter sig med, för att jag skall kunna koncentrera mig. Om han då skulle dammsuga eller liknande, så skulle jag inte kunna koncentrera mig, och det skulle krypa i kroppen då jag inte skulle ha full koll på HUR han gör, då jag även har lite kontrollbehov. Så därför har det sett ut som fan här ett tag!
Men till slut så var lghn ren och fräsch!=)
Alla hyllor dammade
Borden avtorkade och fria från en massa papper;)
Sakerna, tillbaka, prydligt på sin plats;)
Återigen plats på bordet för att kunna äta, samt foton i min tomma ram. Blev Anna Lindh, Olof Palme, och Gustav Fridolin=P
Dammat i baren, och ej längre en avlastningsplats;)
Ingen disk=)
Sofferna i köket, ej heller längre någon avlastningsplats. Fönsterna rentvättade ifrån konstsnö och julglittret bortplockat=P
Storstädat under sängen, nya sängkläder, och julpyntet bortplockat även här;)
Det e mkt att damma hemma hos mig, så bara det e ett stort projekt! Sedan så e det trångt med alla grejor/möbler (trivs så), så det krävs en del ommöblering för att komma åt allt då man dammsuger;) Sedan så e det ofta folk här, och inte allt för sällan så dricker dem och spiller, så det kan finnas ölfläckar på golvet, på det mest konstiga ställen. 
Sedan så tycker jag att skall man städa så skall man göra det ordentligt! Så jag skrubbade även alla lister, dörrar, dörrposter, och skåp i lghn. Och det var riktigt skönt att få bort julpyntet! ÄLSKAR JULEN, men man vill ju gärna hinna längta tills nästa jul, innan den redan e här!;) Och Gregge blev riktigt glad över att konstsnön försvann ifrån fönsterrutorna, så att han nu kan se ut mkt mer=)
Det var även skönt att få bort SRF-packningen som stod mitt på golvet i vardagsrummet;)
Gregge var, liksom vi, helt slut efter allt stök, men nöjd!;)
Dagen efter så kom Lisa hit, då vi hade planerat att ta oss ut i solen. Men umgås man med mig, så får man ha tålamod då man har planerat något, för väldigt ofta så kommer det något i vägen! Självklart så blev det så nu! Det blev översvämning i badrummet! En granne hade tydligen spolat ner något i avloppet, så jag fick problem nere hos mig. Så fort de spolade vatten så svämmade det över i mitt badrum! Toapapper och annat äckligt kom upp i min dusch!=S
Jag och Lisa sprang upp och ringde på dörrarna, men ingen öppnade. Min pojke försökte att få upp så mkt vatten som möjligt, men det kom bara mer och mer. Till slut så rann det över i sovrummet och paniken började att växa inom mig! Jag och Lisa lyckades hitta ett nummer till en jour, som föreningen har avtal med. Men hjälpen dröjde. Jag var jättenojig för att mitt parkettgolv i sovrummet skulle bli förstört, och att jag skulle få vattenskador. Dessutom så saknar jag en list mellan parketten och tröskeln in till badrummet, så risken för vattenskador e ganska stor!
Mamma och pappa kom förbi med spol-slang, men vi valde att vänta på jouren för att se vad han hade att säga. Till slut så kom han. Han kopplade på en slang ute i trapphuset och vandrade in i mitt badrum. Problemet var löst på endast några minuter, vattnet försvann och jag blev grymt lättad!!!=)
Hans teori stämde. Tydligen så hade en granne spolat ner en sån här ”doftgrej” som man kan ha i toalettstolen. Sedan hade den fastnat i röret och orsakat översvämning hos mig. 
Det var riktigt skönt att golvet klarade sig, tur man inte var ensam hemma! Men jag var irriterad över att jag nu hade missat ännu en dag ute i solen, och att det nu bara var att börja städa igen!
Till slut så lyckades vi iaf ta oss ut, fast solen hade gått ner, men det gäller att vara positiv så man inte blir bitter=P
Vi satte oss i Tanto!
Lisa
Jag
När det började att bli kallt så drog vi tre på spelning, också på söder självklart;)
Det var min mormors lillebrors, yngsta son, som hade jazzspelning=)
 
Min släkting
Min släkting
Jag och min pojke stannade till tolv, då de slutade. Sedan tog vi en promenad hem.
Vi gick förbi Maria kyrka, och jag blev sugen på ett nattligt kyrkogårdsbesök;)
 
 
Igår var vi på Grönan. Vi hade inte tänkt att åka dit själva, så vi kom dit ganska sent, runt kl.18. Under dagen så försökte vi att få med oss några som var sugna på att åka grejor. Eller rättare sagt, en som gillar att åka saker, och en som inte gör det, då min pojke inte gillar att åka saker. Men det gick inte så bra, så vi åkte iväg bara vi två. Men det var riktigt kul iaf;)
Men eftersom vi kom in så sent så hann man inte åka grejorna fler gånger, tyvärr. Men jag hann iaf med alla attraktioner utom en, Pop Expressen, men jag överlever ändå;)
Jag åkte alla bergochdalbanor, Fritt fall – Tilt, och Extreme. Tillsammans så åkte vi Blå tåget, Kärlekstunneln, och Radiobilarna, och gick i Spökhuset, och Lustiga huset.
En halvtimme innan de stängde, så lyckades jag att få med mig min pojke upp i Jet Line, den klassiska bergochdalbanan=)
Blå tåget
Det var några år sedan jag var på Grönan och åkte saker.
De har byggt om Blå tåget, och jag kan ju säga att det var sjukt läskigt! Jag e så sjukt jävla mörkrädd! Jag såg nästan ingenting, utan satt mest med ansiktet nedtryckt i min pojkes famn och skrek=P Jag var livrädd! ha ha!
Kvasten, bergochdalbanan man sitter under, med bena dinglande i luften.
Den har jag åkt en gång förut, då jag varit på julmarknad. Då tyckte jag att den var ganska så värdelös. Hade väl ungefär samma uppfattning nu, fast denna gång kändes det iaf en gång, i en av backarna, lite i magen=). Jag älskar när det känns i magen, har alltid letat efter åkattraktioner där det känns så mkt som möjligt. Men i år så märktes det att man har blivit äldre, det e faktiskt lite äckligt när det känns i magen!=P
Spökhuset
Har inte gått i Spökhuset, på massor av år! Jag har alltid varit livrädd därinne, och kräver en hel del av den jag går med. Men jag litar verkligen på min pojke, så när jag förklarade hur han var tvungen att hålla om mig inne i Spökhuset, och att han absolut inte fick släppa taget om mig, så visste jag att han skulle ta det på allvar. Fast han hade jävligt kul åt det!=P
Det började redan då vi skulle gå in…ett spöke stod vid ingången. Så fort han gick åt sidan så sprang vi in!
Och så kom vi in, till mörker, kusliga ljud, och hem till spökena. 
Jag gallskrek så att jag fick ont i huvudet, och höll hårt i min pojke. Då och då så kröp jag innanför hans skjorta, ställde mig i ett hörn med honom framför mig och bara skrek!=P
Då vi kom ut på balkongen, som man kommer ut på när man har gått igenom halva huset, så var jag tvungen att andas ut och torka svett i pannan. Jag var helt dyngsur! Min pojke likaså, eftersom att jag hade hållit i honom så hårt!;)
Två spöken stod, naturligtvis, ute på balkongen, så det var lite knöligt att våga gå in igen. Väl inne så var det återigen dags att gömma sig i pojkens famn, skrika, och ha en puls i 180! Några småglin framför oss, upptäckte hur rädd jag var och tyckte att det var skitkul! Några av killarna gömde sig för att skrämma mig, medans andra var schyssta och varnade för läskiga saker. De var runt elva bast så det var ganska harmlöst!;)
Men så kom något slags skogsmonster, som också tyckte att det var skitkul att jag var livrädd, så han lämnade oss inte ifred! Han gick emot oss hela tiden och skrek: ”Hua, hua!”. Jag skrek, hoppade av rädsla, tryckte in mig i ett hörn bakom mig pojke, och var vid ett tillfälle så rädd att jag nästan grät!=P
När vi sedan kom till utgången och skulle gå igenom en…vad fan heter dem?!
En sån här!;)
Snurrgrind heter det tydligen;). Svenska språket e spännande ibland!=P
Men iaf, då stod det där skogsmonstret på andra sidan och sa: ”He he, kom då!, He he, kom då!”. Jag tvärnitade i snurrgrinden (=P), då jag fick syn på honom, för att vända om. Och dem där går ju inte att gå åt andra hållet i, så jag fick pressa mig igenom gallret. Jag tog tag i min pojke, tryckte honom framför mig, och snurrade på snurrgrinden. Det var trångt då vi båda stod i samma bås, men det gick, sedan tog jag hans hand och sprang därifrån. Jag ställde mig en bit längre bort, lutade mig framåt, satte händerna på knäna och pustade ut!=P
Kärlekstunneln e alltid lika mysig att åka=)
Insane
Den har jag också åkt förut, en gång, under en femkamp. Den var underbar då, likaså nu, fast även lite smått äcklig!=P Men liksom då, tyckte jag nu, att den e på tok för kort, två varv kan man väl iaf få åka! Det e över på ca. 20 sekunder!
Lustiga huset
Lustiga huset har alltid varit en favorit, skulle inte ha något emot att bo där!;) Flygande mattan känns tydligen i magen när man blir äldre=P
Jet line/bergochdalbanan
Har aldrig tyckt att den här e speciellt märkvärdig, men första backen känns iaf;)
Radiobilarna
En sällskapsgrej, och kul att kunna jaga pojken lite!=P
Twister
Twister e Grönans senaste bergochdalbana och åkattraktion. Den hade jag aldrig åkt förut. Jag satt bredvid en snubbe i 40-årsåldern som åkte den för tredje gången i rad. Jag tror att man måste åka, iaf varje år, om man skall klara av detta framöver. Märker ju redan nu att åldern gör en nojig och känslig=P
Han sa iaf att början var bäst, och det håller jag med om! Shit vilken lovely backe! Resten var ok, men inte häpnadsväckande. 
Tilt
Fritt fall har sedan några år tillbaka, en ”värre del” längst fram, nämligen Tilt. Innan de släpper en, 80 meter upp i luften så böjs stolarna framåt, och man ser rakt ner. Denna har jag åkt två-tre gånger förut, och jag tyckte då att den lilla detaljen var en klar förbättring. Ser lite annorlunda på det nu!
När jag stod i kö så började det att spöregna. Precis innan det var min tur så kom min pojke fram och gav mig sin skjorta så att jag inte skulle frysa däruppe, puss!=) När jag väl kom upp så öste regnet ner och det var riktigt kallt! Snubben bredvid mig sa: ”Shit jag e sjukt höjdrädd, vad fan håller jag på med?!”. Jag svarade honom med att säga: ”Jag tänker samma sak, vad fan utsätter jag mig för egentligen?!”. När vi var högst upp på pelaren så satte nerverna igång, jag fick handsvett, började att må illa, och började att hyperventilera. Kamerorna åkte ner och fotade oss. Snubben sa: ”Nu släpper dem snart!”. Jag bad honom att vara tyst!=P Sätena böjdes framåt och vi tittade nu 80 meter ner mot marken. Jag skrek: ”SHIT!”. De släppte ner oss och jag skrek tills jag inte fick fram något ljud, och det kändes som om jag skulle dö! Förut har jag åkt Fritt fall flera gånger på raken!=P
Efter Tilt så lyckades jag få med mig min pojke upp i Jet line. Det gick bra!;)
Extreme, jag satt längst ut på den gula armen.
 Sista åket, innan stängning, blev Extreme. 
Jag valde, precis som tidigare då jag åkt den, att sitta längst ut på armen. Det e nämligen det enda stället då man känner lite grann i magen. Denna gång kände jag ingenting! Däremot så var jag jävligt nojig över att säkerhetsspärren skulle gå sönder, då man flyger uppochner, till höger och vänster, kors och tvärs! De var det enda jag satt och tänkte på, plus ”undra hur strikta reglerna e på säkerheten? Hur noga personalen e på att följa reglerna? Hur bra avtal finns det egentligen?”=P
Jag skall se till att åka saker nästa sommar igen, så man inte blir allt för gammal och grå!=P
Efter Grönan så gick vi på Kellys;)
Där träffade jag en kompis som jag inte har träffat på fyra hela år! Han bara ”försvann”. Det var riktigt kul att träffa honom igen, och vi hade mkt att prata om!=)
Jag träffade även Sara som jag tyvärr inte längre har så mkt kontakt med. Det var kul att träffa henne också!
Och sedan så blev det en intrig, precis som vanligt! Suck!
Såg på en tjejkompis att något var fel, så jag frågade henne vad det var. Hon berättade då att hennes ex hade sagt, att jag hade sagt en massa grejor som hade gjort henne upprörd! Det var inte så sanningen var, så jag blev irriterad! Men som tur var så ville hon lyssna på vad jag hade att säga! Jag sa även att jag var sjukt trött på allt skitsnack till höger och vänster hela tiden, och att jag funderade på att sluta prata med folk helt och hållet! Hon var också trött på sådant.
Jag diskuterade sedan detta med min pojke, och frågade honom vad han trodde var anledningen till att jag ofta blir inblandad i sådant här skit! Han sa att antingen så e jag inte den enda, men att jag har ärliga vänner som berättar för mig när de har hört något, men kanske inte för andra som e inblandade i andra saker. Eller att folk tycker att jag e snäll, och tycker att de har rätt att skylla på mig, då jag hellre vill lösa problem än att tycka illa om folk och bryta kontakten.
Intressant tankegång, frågan e bara om man någonsin kommer att få reda på hur det egentligen ligger till!
Efter Kellys så följde vi med på efterfest i en park en stund;)
Det var sjukt ljust inatt!
Straxt efter kl.03 inatt
Utöver detta så har det blivit många sena frukostar även denna vecka, likaså idag. Klockan e nu 18:15 och vi har ännu inte klätt på oss! Snart skall vi på middag hemma hos pojkens mamma, sedan skall vi hem till min släkting Johan, innan han reser bort.
Imorrn börjar sista semesterveckan!
 Jag i Jet line (tredje sista)
Jag i Insane (i den gula)
Jag i Tilt (rosa byxor)
Jag i Extreme (Rosa skor och byxor, längst ut på den gula armen)
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: