Rädda vår jord, vårt hem!

Det börjar gå alldeles för långt, och VI måste göra något!
     Vi lever på planeten jorden som, precis som alla andra planeter, svävar omkring i universum och är beroende av en massa saker för att vi, och alla andra arter skall kunna fortsätta att vandra på vårt svävande hem.
Problemet är bara att vi verkar ha glömt bort det!
    Vi verkar ha fått för oss att vi äger jorden!
Visst det är vårt hem, men hur mkt vi än vill så kan vi inte äga den.
Jorden består av en massa andra djur, samt andra levande ting som träd, blommor, alger, gräs, etc etc. Och vi alla behöver varandra och måste ta hand om varandra för att detta skall funka!
    Då tänker säkert många; ”Ja men det funkar ju hur bra som helst!”. Men gör det verkligen det?
Det funkar nu ja, för stunden. Men vill vi att våra barn skall kunna skaffa barn och att deras barn skall kunna skaffa barn? Eller vill vi att det snart skall ta slut? Vill vi utplåna vår egen art, alla våra djur, växer, och vårt hem jorden?
    Varför skulle vi egentligen vilja det?!
Vad finns det för anledning mer än lathet och egoism?

Jag vill ha barn och jag tror säkert att mina barn också kommer att vilja ha barn. Och jag tror även att mina barn, liksom jag, vill att dessa barn skall ha en bra uppväxt, med inte bara en trygg familj, utan ett tryggt hem. Och då menar jag inte bara innanför fyra väggar, utan även utanför dörren, på vårt gemensamma hem – jorden.
     Fortsätter vi som vi gör nu så kommer vi att utrota hela ”vår planet” och allt som lever och finns på den. Och vilken rätt tycker vi att vi har till att göra detta?!
    Den som har gett oss så mkt!
Den ger oss enormt mkt utrymme att utforska, den ger oss möjlighet till att lära känna våra sinnen, och får oss att njuta av dem. Den ger oss möjlighet att komma nära andra djurarter, samt varandra.
Den ger oss så sjukt mkt att se, känna, och höra. Och framför allt, den ger oss syret och därmed livet!

Och så tänker folk; ”Men vad kan jag göra? Vad spelar det för roll vad jag gör? Jag e ju bara en!”.
    Men ju fler som tänker så, desto fler hjälper till att förinta oss! För tro mig, även ”småsaker” gör så sjukt mkt, och har otroligt stor betydelse!
Det e faktiskt inte så svårt, det handlar bara om att tänka någon sekund extra innan man handlar!
    Orkar, eller vill du inte vara superengagerad så behöver du inte det. Men om du så bara kan vara snäll att inte slänga skräp i naturen så gör det så ofantligt mkt mer än att inte göra något alls!

Jag vill att min generation skall leva vidare, jag vill inte att fler djurarter skall dö ut, jag vill att vår fina planet skall fortsätta att sväva runt ute i rymden och vara en av de få som faktiskt lyckats få liv!
     Fortsätter vi så här så kommer vi antingen att dö av syrebrist eller naturkatastrofer!
Jag vill inte vandra den vägen, jag vill ha en framtid att vandra på, e ni med mig???!!!

Oki, här kommer lite små, enkla tips!:
* Släng inte skräp i naturen, släng dem istället i en papperskorg!
Visst skräpet hamnar då på tippen, men det e fortfarande bättre att dem hamnar på ett och samma ställe än överallt! Tänk på att naturen inte kan bryta ner sådant!
    Vad skulle du tycka om att t.ex käka aluminium?! Naturliga grejor såsom frukt och örter är ok, men fortfarande inte bra då de mesta vi har, i vårt land, i den vägen e så fruktansvärt besprutat. Men det e fortfarande så mkt bättre än att slänga döda ting i naturen!

*Ha inte ständigt tänt i hela lgh`n. Du kan väl knappast lyckas vara i alla rummen samtidigt?!
    Ha heller inte tänt hemma då du själv inte e hemma. Visst, har du ett husdjur som du vill visa kärlek, så okej, men du behöver fortfarande inte ha tänt i hela lgh´n för det!

*Skaffa lågenergi lampor. Dem e lite dyrare men inte i längden! Dem drar mindre ström och dem håller mkt längre. Och vad gör några kronor extra om du kan vara med och påverka vår katastrofala situation, till något bättre?!

*Om du har möjlighet så källsortera! Så jobbigt e det faktiskt inte!
Om ni har källsortering i din förening så har du rätt att be om en specialutrustat inredning under din diskbänk.
    Då får man en grej man drar ut, med flera olika små soptunnor. Sedan lägger man olika sorts sopor, i olika tunnor. Du slipper gå ut och kasta soporna så ofta, eftersom att det faktiskt tar längre tid innan vardera tunna e full.
    Du slipper tom böja dig ner då det bara e att dra ut inredningen. OCH sist men inte minst, denna lilla lätta sak gör att du bidrar till en mkt bättre natur och därmed en bättre framtid, eller man kanske skall säga EN framtid!

*Ha ALDRIG något elektroniskt på ”Stand by”! Javisst e det skönt att ligga två meter ifrån TV´n, eller stereon och bara trycka på en knapp. Men tänk då istället så här: när du har saker och ting på Stand by så ligger dessa saker och drar ström hela, hela tiden. Och elräkningar gillar väl ingen!?
    ”Men så hög elräkning har jag faktiskt inte!”, Näe ok, vad kul för dig att du inte har det! Men tror du att du skulle orka masa dig två meter för att istället sätta ditt finger på off-knappen och därmed bidra till en bättre miljö?!
Orkar du inte det så borde du även börja tänka på din hälsa, för då e den riktigt dålig och då kanske du har turen att dö en naturlig död, innan vi andra sveper med undergången! Fast dö vill du väl inte, eller?

*Tänk på vad du köper för mat! Visst, det vore super om fler blev vegetarianer, men nu känner jag bara hur jag hör ett gigantiskt skrik som säger; ”NEEEJJ!”.
    Nej, det e ju naturligtvis ditt eget val! MEN, tänk då istället på vilket kött du köper!
Det e lag på att det skall stå på förpackningen vart det kommer ifrån och hur djuret ifråga har slaktats, och fötts upp.
    Köp inte genmanipulerat skit, och sådana stackars djur som har blivit iproppade så mkt skit för att växa så mkt som möjligt på så kort tid som möjligt, för att folk skall tjäna pengar på det!
    Du ville väl äta kött, inte en massa kemikalier!?
Köper du sådant skit så får du inte bara ”oäkta kött”, utan du bidrar även till försurade marker.
    När djuren blir istoppade sådant skit, så e det också sådant skit som kommer ur dem! Glöm inte det!

*Tänk på vad du spolar ner i toaletten! På offentliga toaletter så står det oftast; ”Spola ej ned handservetter i toaletten tack!”. Men det borde stå så mkt mer!
    Visst e det jobbigt om det blir stop i toan, men det e ännu jobbigare om det blir stop i reningsverket, och det e INTE miljövänligt!
Det enda du skall spola ned i toaletten är; bajs, kiss och toapapper!
    Sluta spola ned tamponger, bindor, fimpar, fiskar, sågspån, topz, och allt möjligt jävla skit!
Det e bara ren idioti!
Om inte annat så slipper du hålla på att gräva i din egen skit sedan, då det har blivit stopp!
Visst kan du ringa en rörmokare som istället för gräva i DIN skit, men e inte det jävligt pinsamt, och en onödig utgift?!

Det var allt för denna gång!
Tänk nu på dessa SMÅ SAKER! Så kan du gå och lägga dig med gott samvete sedan, och slipper ljuga för dina barn om att du gör något för att de skall få en så bra framtid som möjligt!

Jag har nu skapat en grupp på Facebook där jag, just för tillfället har 79 medlemmar!
    Där kommer jag att komma med små tips och trix för att försöka att få så många som möjligt att tänka till lite extra, och vara med och rädda vår jord!
Joina gärna!!!
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: