Filminspelning, konstutställning, och arbete i riksdagen

På väg till filminspelning!;) Jag tog med min svägerska på filminspelning på fotografiska museet en kväll intill natten.  Vi skulle vara uppklädda med mkt smink och rött läppstift.
När vi kom dit fick vi även en massa fjädrar att sätta på oss. 

Filmen är en djup, estetisk kortfilm som kommer att visas på SVT i höst.
Den skall skildra olika delar i Sverige, och vi var då med och representerade sthlm.  Fotografiska var omgjord till en krog med folk i svart,vitt, grått, mkt silver och väldigt mkt fjädrar och smycken, som längtar efter en lång och rolig utekväll.
Större delen av sthlms-delen utspelar sig i en krogkö där vi står och dansar och snackar skit, samt får uppleva slagsmål. Och mitt i allt så börjar en tjej att sväva!;)
Jag tror att denna film kommer att bli mkt vacker och det skall bli spännande att få se helheten när den är färdig!;)

Konstutställning!

Testuppställning i vardagsrummet inför Runös röda kulturfestival!;)

I ordning gjord inför Runös röda kulturfestival där jag skulle vara och representera LUKEN´s konstutställning.  Jag har väldigt länge sett fram emot denna festival, men det var riktigt stressigt och krångligt dagarna innan, och på själva dagen jag skulle dit.
Det var bara jag ur LUKEN som hade möjlighet att åka dit, vilket gjorde det hela svårt då jag inte hade någon möjlighet att kunna köra dit grejorna dagen innan (det löste sig i sista stund).
Jag hade bara möjlighet att vara med några timmar på fredagen, utav hela helgen, då jag senare på fredagen skulle på Handels-sosse-möte och kräftskiva, och på lördagen och söndagen skulle jag vara i riksdagen.
Men det var trevligt de få timmarna jag var där, och jag fick växla några ord med Kålle, vilket var ett tag sedan sist.

Här är våra konstverk!;)

Vårt tema för vår utställning var ”Otrygga anställningar”.
Jag hade gjort en tavla föreställande ”Handels ark” som samlat upp människor med alla olika typer av anställningar och seglat iväg i ovädret, mot en bättre framtid.

Ur fönsterna håller folk ut anställningsbevis, semesterersättning etc etc

 Sedan gjorde jag ett konstverk utav mina gamla skyddsskor!=P
Under skorna är det blodiga fotavtryck, och ur skornas luftintag rinner det ut blod.

Jag byggde upp en sophög med hjälp utav tapetklister, och högst upp i högen ligger ett riktigt otryggt anställningsbevis med så lång visstidsanställning man kan ha enligt lag.
Med tio timmar i veckan, för låg minimilön, frukostavdrag på lönen, och så döpte jag den anställde till Utbyt Bar med bostadsadressen ”bostadssökande”!

Och så gjorde jag en tavla med en QR-kod på. Kolla vart den går?;)

Riksdagen!

Sedan så var det dags att jobba lite för S-kvinnorna i Riksdagen!;)
Det var riktigt kul och spännande!;) Och shit vad stort det är där!
Där måste det spöka, var min första tanke, vilket sedan väktarna bekräftade, och jag själv fick uppleva!=O

Väktarna var riktigt trevliga och några av dem hade jobbat där sedan Palmes tid och berättade att han ofta sprang till höger och vänster och ofta hade fullt upp!;) Jag trivdes verkligen där, och jag riktigt kände i hela kroppen hur gärna jag vill jobba där!!! Detta trots spökena som jag fick uppleva då jag gick på toa i det största huset!=P Jag har nog aldrig någonsin gått så snabbt på toa! Och då brukar jag annars alltid vara väldigt snabb, men detta måste varit nästintill världsrekord!=P Jag gick över det stora torget, där posten och resebyrån är, och gick in på toa.
Toaletten var väldigt stor, så jag började med att stå några sekunder och titta på själva rummet. Sedan vände jag mig om och låste dörren, och när jag sedan vände mig mot rummet igen så började toaletten att spola, precis som om någon just rest sig upp och tryckt på spolknappen.
Min första tanke var att det var något fel på den, så jag brydde mig inte utan gick fram till toastolen. Men då började vattenkranen till handfatet att rinna på full styrka! Då rös jag till och blev rädd!
Men jag var så sjukt kissnödig, så jag bestämde mig för att gå på toa ändå, så jag drog ned byxorna, men så spolade toaletten igen!
Jag satte mig ned, beredd på att den skulle börja spola igen, men det gjorde den inte. Istället började vattenkranen till handfatet att rinna på full styrka igen! Precis som om två personer gått på toa efter varandra.  Jag slet ut toapappret så det flög papper till höger och vänster, innan jag fick grepp om en bit och kunde torka mig!=P
Så fort jag ställt mig upp och slitit upp byxorna så spolade toaletten igen!
Jag sprang fram till handfatet, som jag inte tidigare varit i närheten av, och just då jag kom fram till det så började kranen att rinna på fullt ös igen! Jag tvättade händerna och kutade ut därifrån, över torget och in i matsalen för att äta lunch.
Då jag skulle fylla mitt glas med dryck såg jag hur mkt jag skakade! Mina kollegor hade redan hämtat mat och satt sig vid bordet. Då jag kom fram till matdisken, var ingen personal där, men radion sattes på och en anställd kom ut ur köket och mumlade för sig själv; ”suck, inte nu igen..” och stängde sedan av radion och serverade mig mat!
Jag berättade sedan detta för mina kollegor, men det var inte många av dem som trodde på mig, så jag spanade ett tag efter en väktare jag kunde berätta detta för!=P
När jag hittat en berättade jag hela storyn, och han trodde på mig och berättade om egna upplevelser, samt sa att dem var snälla!;)

Vår käre partiledare Stefan Löfven kom förbi och fikade med oss och höll sedan ett tal.
Så nu har man träffat honom också, fast jag vågade inte gå fram och prata med honom, tyvärr!=P

Min allra största dröm är att bli Sveriges första kvinnliga statsminister!;) Här står jag i ett litet rum med porträtt på Sveriges första kvinnliga talesman, minister etc etc och här är en spegel, och under spegeln står det ”Sveriges första kvinnliga statsminister”!;)
Tänk om det kunde bli jag!!!

Middag på Norra latin

Sveriges roligaste, kvinnliga komiker 2012 – Marika Carlsson stod för en del av underhållningen

Jag fick några nya vänner!;)
På lördagskvällen var det middag med underhållning på Norra latin.
Marika Carlsson stod för en del av underhållningen med skämt om svenskars rädsla för mörkhyade på t.ex flygplan=P, män och kvinnor, fylla i dåtid och nutid med och utan risk för fyllesms/mail, och sthlmare, skåningar och göteborgare!;)
Jag träffade många intressanta mskor, lärde känna en hel del trevligt folk, och hade riktigt spännande och intressanta diskussioner om framtiden!;)
Under denna helg så hittade jag även min politiska nisch!;)
Förutom den fackpolitiska delen så skall jag även fokusera en hel del på kvinnofrågor, såsom misshandel och sexuella övergrepp, och i höst skall jag hålla ett föredrag på ett S-kvinnomöte om detta!;)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: