Bröllopsgäster!

Det är nu bara sex månader kvar till vår stora dag och vårt bröllop!=)<3
    Vi längtar, samtidigt som vi är ganska stressade, då det fortfarande e väldigt mycket kvar att både planera och fixa!

Vi har nu äntligen kunnat sätta ut vår förlovningsannons i tidningen, efter mer än ett års tid! För oss är detta riktigt skönt att nu kunna göra, mer än nog de flesta kan förstå! Och vi slipper nu lämna annonssidan i vår fina bok tom!

Vi har som sagt var en hel del kvar att planera, och väldigt mycket pengar att spara! Men vi har också kommit en bra bit i planeringen!
Jag har designat tärnornas klänningar, och dem har varit här och blivit mätta. Kyrkan är bokad och vi har fått igenom vår vilja med att kyrkohedern viger oss!=D
    Vi har gjort upplägget för själva vigseln. Fyllt i nästan alla papper. Vi har planerat middagen och gjort bordsplaceringen. Vi har beställt middags -respektive festbiljetterna.
Vi vet vad vi skall ha för kläder. Hederstärnan och bestmanen vet vad de skall göra. Vi har fixat eskorten ifrån kyrkan. Vi har bokat bröllopssvit för bröllopsnatten. Vi har bokat bröllopsresan. Vi har skickat ut önskelistan. Tärnorna vet vilka vänner jag vill ha med på min eventuella möhippa. Vi har planerat blommorna och gjort en kostnadskalkyl.
    Vi håller på för fullt med den traditionella planeringen gällande sittplatserna i kyrkan och dylikt. Vi skall på möte på K imorrn, och på möte med hon som skall göra våra ringar på torsdag! Vi håller på för fullt helt enkelt!

Då vi vill ha det väldigt traditionellt, men ändå ganska så modernt på vissa plan, så krävs det lite extra planering och en hel del info måste nås ut till våra gäster! Och hur gör man detta på bästa sätt?
E ju lite jobbigt att skicka traditionella brev till höger och vänster, och det blir ganska så dyrt i längden också!
    Mail e folk sisådär bra på att läsa, så vad e då bättre? Jo, Facebook såklart! 
Därför har vi bjudit in alla våra gäster som har facebook, via facebook.
    Detta funkade till en början relativt bra! Folk pushar och följer med i bröllopsplaneringen – riktigt modernt och bekvämt! MEN, det har visat sig att många inte tar detta på allvar…

Vi bjöd in folk till bröllopet redan för ett år sedan, och då sa många att det var så långt fram i tiden att det kändes konstigt att tacka ja till det redan då, fast många gjorde det.
    Nu är det bara sex månader kvar och nu har en del börjat upptäcka att vi viger oss en onsdag och att de måste ta två semesterdagar för detta.
Detta även fast vi gång på gång påmint om det här! Och vad e egentligen två semesterdagar?!
Vi har gjort flera stora listor på gästerna som har tackat ja. Vi har slagit ihop de som tackat ja via facebook, med dem som tackat ja via mail, på de inbjudningskort vi skickat ut, till dem utan facebook. Sedan har vi gjort listor på vilka som kommer på middagen och vilka som kommer på festen. Och utifrån dessa alla listor har vi sedan kunnat göra bordsplaceringen, tittat på kyrkoplaceringen, och kommit fram till bra lekar för festgästerna. Men så har en del av de som tackat ja, i eventet på facebook, gått ur till höger och vänster, detta utan att meddela oss.
För det första så tycker jag att detta e riktigt fräckt! Vem skulle först tacka ja på en ”vanlig” bröllopsinbjudan, och sedan inte dyka upp utan att meddela?!
    Så gör man inte, och jag tror heller inte att så många skulle göra så! Men via facebook anses det tydligen vara ok att göra på detta sätt!
Varje gång vi ser att siffran har sjunkit så måste vi sitta och gå igenom samtliga listor för att kunna lista ut vem/vilka denna/dessa person/personer är! Och sedan ändra om i planeringen!
Detta är inte bara frustrerande och tar lång tid, utan det är även ganska sårande!
    Kommer man fram till att man kommer att få förhinder, sex månader i förväg, så säger man väl det till brudparet?! Det e ingen förfest vi bjudit in till, utan ett bröllop!

Och sedan så har vi även dem som inte svarat alls!
    Reglerna säger att man 14 dagar efter en bröllopsinbjudan skall lämna besked, våra gäster har haft över ett år på sig!
Vi satte deadlinen på den 15/11, men alla svarade ändå inte, så vi har nu plockat bort dem som ännu inte gjort detta! Men så idag, när vi äntligen hade stenkoll på vilka som kommer, och alla siffror och listor var klara, så går det plötsligt ur tre personer IGEN utan ett minsta knyst!
Det var bara att börja om sökningen efter dessa personer!
    Två av dem hade fått förhinder pga jobbet – fine, det e sånt som händer, men hur skall vi veta?! Och den tredje har inte svarat på mailet vi skickade ut! En person som pratat om vårt bröllop i ett års tid, och som nu inte verkar bry sig det minsta om det!
    Jag fattar verkligen inte själva grejen! Är det meningen att vi dagligen skall sitta och spana på om folk går ur eller ej, samt behöva påminna några miljoner gånger till om att verkligen ta semester?! För om vi inte gör det så kommer vi stå där själva när dagen väl kommer, eller vadå??!! Jag blir både förbannad och ledsen! 

När jag blir bjuden på bröllop så blir jag glad att just jag blivit bjuden, och att brudparet vill ha mig med på deras stora dag! Här verkar man tro att man kan komma och gå hur man vill! Det är respektlöst, och ger oss ännu mer magont och nerver än vad vi redan har!
    Är detta pga att det är via facebook??
I sånna fall så fattar jag verkligen INGENTING! ”Man är inte tillsammans på riktigt förrän man är det på facebook”, men ett bröllopsevent på facebook tas inte på allvar?

Jag hoppas att de som nu tackat ja står fast vid detta och verkligen, både vill komma och kommer att göra det på vår stora, fina, viktiga dag!!!
    Vi har bjudit in de vänner, nära och kära som vi vill ha där!
Vi har bjudit in det antal vi vill ha på bröllopet! Och vi planerar vår budget efter antalet gäster! Mer komplicerat än så är det inte!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: