Ägaren bestämmer!

Det här är min mage. Den har varit min enda sedan den bildades i min mammas mage, och den kommer att vara min så länge jag lever.
    Har aldrig varit med om att någon annan, någonsin, påstått att min mage ägs utav någon annan – ingen skulle nog komma på tanken. Och eftersom att den är min så är det också jag som bestämmer över den. Jag bestämmer vad jag skall stoppa i den, hur den skall se ut, och vilka som får peta på den. Eftersom jag bestämmer om magen jag äger, så har jag valt att pierca den. Inga konstigheter!

Det här är min kropp – mitt mänskliga skal! Skalet jag känns igen igenom, skalet som syns utåt – skalet jag äger, eftersom det är en del utav mig själv.
    Eftersom jag äger detta skal, så är det också jag som bestämmer över det – liksom min mage. Jag bestämmer hur det skall se ut, vad jag vill göra med det, och vilka som får peta på det. Ägaren är jag, makten har jag – ingen annan.
De flesta är ändå faktiskt beredda att hålla med mig om detta – det är inga konstigheter – bara ibland.
    Ibland tror sig folk att kroppen likställs med en produkt – en vara – en sak, med uppfattningen att står inte ägarens namn på produkten – ingen skylt med texten ”Rör ej”/”Obehöriga äga ej tillträde” så har den som vill tillträde till produkten – den som först hittar/ser den.
    Man kan aldrig jämföra en levande varelse med en produkt/sak – aldrig någonsin, och väldigt få skulle ändå säga att man kan göra detta – om ens någon – ändå görs det! Därför har vi skapat lagar kring detta.

Vi är även överens om att vissa saker inte är lämpliga att göra innan en viss ålder – även dessa saker finns det lagar kring.
    Det är inte konstigt att, om du ser ut att vara minderårig, får frågan om leg utav kassören på ICA när du skall göra ett tobaks-/alkoholinköp. Kassören känner inte dig, och får inte endast gå på sin teori – och för att säkerhetsställa detta har man till och med infört en säkerhetsmarginal som gör att kassören måste fråga alla han/hon/hen tycker ser ut att vara under 25 år. Gör kassören inte detta är denne personligt ansvarig, samt begår ett brott om det skulle visa sig att du som kund är minderårig – det räcker alltså inte med att bara ställa frågan! Och du får inte sälja alkohol till någon som är påverkad.
    De flesta, som har åldern inne, tycker att detta system är bra – minskar fylla och beroende, och ökar hälsan.
Detta gäller produkter/saker/varor – människor är inte till salu – aldrig någonsin!
    En vara bestämmer du själv om du vill köpa eller ej – säger du NEJ, så är det nej som gäller, och du bestämmer vad du skall göra med varan. 
    En människa äger sig själv och har ingen prislapp – ALLA vet vad NEJ betyder – oavsett ålder! Och även som människa finns det saker du inte bör göra innan en viss ålder – innan du är mogen, är redo, och du själv vill. Inte heller detta är några som helst konstigheter, och de allra flesta är faktiskt beredda att hålla med mig här! Men för att göra det extra tydligt finns det även här lagar att följa – som säkerhetsställer, eller i alla fall är det tänkt så!
    Hur kommer det sig då att det i vissa fall, inom vissa områden – främst när det gäller kvinnor och barn, är ok att antingen bara anta en ålder – utan minsta som helst säkerhetsmarginal, eller att inte ens ställa frågan?! Hur kommer det sig att det är ok att totalt bojkotta äganderätten utav någon annans kropp, som till och med har en förmyndare som minderårig?! Och hur kommer det sig att helt plötsligt så är NEJ allt annat förutom just NEJ?! Och detta trots lagar!?
   
Utanför matbutiken, verkar en osynlig butik existera – med osynliga prislappar, oskrivna regler, där fylla, omyndighet, ett visst kön, eller en ålder verkar vara ett plus för förnedring, brutalitet, och sjukt vidrigt beteende!
    En plats där lagar, regler, logik, förnuft, vett, kärlek, respekt och allt vackert inte verkar ha betydelse – en plats som är vårt samhälle!
Sånt här kan få mig att bli ond och vilja spränga jorden!

Ett annat skede då ägaren inte bestämmer över sitt ägande – som kvinna;  

Oki, kroppen är min….
– jag äger den – jag bestämmer över den!     

 Hur kommer det sig då att nästa jävla område den skall inkräktas på är slutskedet i en graviditet – hur det skall gå till!?
    ”Man skall själv välja när och om man vill ha barn – och med vem!”, ”Man väljer själv hur många barn man skall ha, och vem som skall vara pappan!” – tack så mycket – får jag bestämma allt det där själv?! Men vem bestämmer då hur detta/dessa barn skall förlösas – lämna min kropp – kroppen jag äger och bestämmer över? Borde inte det också vara ägaren till kroppen?!
 – Rent logiskt så borde det i alla fall vara så! Men om jag nu inte vill bajsa offentligt, spricka upp/bli uppklippt upp till ändtarmen, hellre vilja vara död än levande pga total utmattning och smärta i minst ett halvt dygn, och låta mitt barn fastna och klämmas fast pga litet utrymme och total utbrändhet – skall ägaren utav kroppen inte få slippa detta då, och ha möjligheten att välja ett behagligare, skönare, bekvämare, hälsosammare och modernare sätt – om ägaren vill?!
    NEJ – här betyder verkligen NEJ – NEJ! Du som äger dig själv, skall inte själv få bestämma hur detta skall gå till – det är inte en mänsklig rättighet att kunna gå på toa utan komplikationer, att kunna njuta av sex – att äga och bestämma över sin kropp! I alla fall inte som tjej!

Som tjej behöver du aldrig någonsin vara varken myndig eller byxmyndig! Vara nykter, eller ha en egen vilja!
    För det spelar faktiskt ingen roll – du är ju tjej!
Som tjej äger och bestämmer du över din egen kropp – precis som killarna gör! Enda skillnaden är att det inte finns någon som helst respekt i detta – och jag vågar påstå att INGEN respekterar detta – inte ens lagen – då hade det inte varit som det är! 
När äger en tjej egentligen sin kropp???!!!                 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: