Mamma i 11 veckor & Back in Business sedan åtta veckor tillbaka

Vår lille Jiro växer och utvecklas så det knakar! Han blir snart tre månader och det innebär också att det snart är 2,5 månad sedan jag gick tillbaka till jobbet.
    Att kunna variera arbete med politiska åtaganden och familjeliv är en rem lyx – fast ingen hade sett det så om vi hade haft ombytta roller!
    Jag älskar mitt jobb och är ständigt behov utav att ha saker att göra, utveckla, producera, skapa och socialisera. Det får mig att må bra och det gör mig även till en bättre fru och en kärleksfullare mor!;)
    Thobbe är nu hemma själv till 100 procent och har hand om Jiro på dagarna – sedan byter jag av honom när jag kommer hem på eftermiddagarna, om jag inte har något möte. Våra helger är tänkt att försöka vara så heliga så möjligt, ett halvår framöver, och tiden skall då läggas på familjen. När jag är hemma har Thobbe sin produktiva tid.
    Sedan jag återgick till jobbet har jag jobbat 100 procent, med undantag för två föräldradagar nu under julen. Det är även en del fysiska uppgifter jag inte har kunnat göra, då jag inte har fått lyfta tungt efter kejsarsnittet. I mitt fall har detta inte varit något problem, då min chef har haft full förståelse för detta och jag har gott om andra arbetsuppgifter att genomföra. Tyvärr så ser det inte ut på detta sätt för alla, på alla arbetsplatser, inom alla branscher!

För 11 veckor sedan förändrades mitt och Thobbes liv för all framtid!;)
    Sedan dess har denna lilla, underbara unge tagit oss med storm! Vi tre har varit på Bommersviksakademien en helhelg tillsammans, som är en fackpolitisk ledarskapsutbildning som startade helgen innan Jiro föddes och avslutas i vår. Det innebär att Jiro redan har etablerat sig med en hel del fackliga människor och yrkespolitiker!;) Jiro har blivit döpt och fått extremt många otroligt fina presenter. Han har varit tomte i 2017 års miniversion av Svart Lucia, som är en temafest som jag årligen sedan nio år tillbaka arrangerar för våra vänner. Denna Lucia inträffade då Jiro endast var 7 veckor gammal och då Thobbe fyllde 30 år, vilket jag och min kära svägerska planerat en överraskningsmiddag för!;) Så Thobbes överraskningsmiddag började med ett Lucia-medley av Svart Lucia-låtar, där Jiro var tomte i blå tomtedräkt – följt av 30-års-temamiddag. Samma vecka var både Thobbe och Jiro med mig och mitt jobb till Åland en sväng också!;) Jiro har även varit på sitt livs första barnkalas som var hemma hos sin enda kusin Julia som fyllde 1 år. Sedan har vi som helt nygräddad småbarnsfamilj firat vår allra första Jul och Nyår tillsammans. Han och vår 21 år gamla katt (som numer är storebror) kommer riktigt bra överens, vilket är underbart! 2017 var även året som slutade med att jag hamnade på riksdagslistan!;)
    2018´s första vecka (året då Jiro fyller 1 år, året då det återigen är val i Sverige) började med att Jiro för första gången hade barnvakt. Min svärmor och svägerska satt barnvakt åt Jiro och katten medans jag och Thobbe hade dejt tillsammans för första gången sedan vi blev föräldrar. Vi gick på Disney on ice, som Thobbe gav mig biljetter till i julklapp!;)

Jag ser fram emot att fortsätta jobba heltid, ser med spänning fram emot vårt älskade barns fortsatta utveckling, de återstående internaten av Bommersviksakademien, releasen av min nya bok som jag och Thobbe jobbat fram tillsammans (kommer ett separat inlägg om detta). En valrörelse med slutresultatet Valseger!;) Att dra igång mitt och Thobbes bolag, som vi just idag signat papperna för!;) Och i sommar så åker hela familjen, tillsammans med Jiros farmor till Tokyo!;)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: