33 år, tiden går…

Jag och min älskade svägerska Sofhia

För några veckor sedan, innan jag skulle fylla 33 år, så hade jag världens panik, så en 35-årskris är bara att glatt invänta – något jag aldrig trodde skulle drabba mig! Det handlar inte om att jag tycker att ni som är äldre är gamla som gatan – det handlar om tiden!
    I, i princip, hela mitt liv har jag velat bli äldre – allt skulle bli så mycket bättre då! Sedan blev jag vuxen och kom fram till att 30 var drömåldern – åldern det var ett halvt liv till! Nu har jag plötsligt passerat den åldern, hur fan gick det till?! Snart är jag plötsligt 35 och sedan 40! Nyss hade jag födelsedagsfest med temat 80-tal – då fyllde jag 25!
     När jag i början av februari höll skolinfo, så hände något. Under dessa informationer är min kollega den äldre (gamlingen   ) och jag den vuxna – men plötsligt blev jag också väldigt gammal! När jag kommer in på det fackliga löftet, hur den svenska modellen fungerar och vikten av ett starkt kollektiv så brukar jag prata om när våra förfäder och förmödrar stod där med mössan i hand, kontra dagens sms-anställningar. Jag pratar om det glada 80-talet, då Sverige var det bästa landet i världen att bo och leva i, hur vi slutade bry oss när vi fick det så bra och vad som sedan hände under 90-talskrisen. Detta kapitel, av min genomgång, avslutar jag med 90-talisterna (ungdomarna) som växte upp i en tid utan både bostäder och trygga jobb! Och där någonstans slog det mig – jag blev tyst och jag såg på kidsen i klassen att de försökte lista ut vad jag tänkte på…90-talisterna har varit den nya generationen – generationen efter mig – sedan kom 2000-talisterna! Men nu finns ju 10-talisterna också – min egen son är ju en av dem! Generationerna räknas ju alltid efter årtionden och plötsligt så har jag hela tre generationer efter mig!!! 😲😧😳😮 Hur fan gick detta till?! När hann vi 80-talister bli lika gamla som de som är födda i mitten av 1900-talet?! Där har vi förövrigt nästa grej – när jag var liten och man tyckte att någon var omodern så sa man ”Är du född på 1800-talet eller?!”… Hade man sagt det nu så hade det ju blivit tyst i rummet – själv kommer jag ifrån århundradet efter det – som nu plötsligt är århundradet innan dagens unga! 😮😳😧😲
     När jag för ett tag sedan skulle hämta min son på föris, som det faktiskt heter numer – enda sedan den första generationen efter mig, alltså 1998 men som ändå generationerna före mig har så sjukt jävla svårt att komma ihåg/acceptera och prompt måste säga Dagis! Det har hetat Förskola i 21 år!!! Vänta nu, blir 98:orna 21 år i år?! 😮😧😳😮 Eh, ja, nämen det är precis som om jag helt plötsligt skulle börja säga Lekis, för så hette det minsann på 80-talet! Men faktum är att varken Lekis eller Dagis existerar numer – konstellationen finns inte längre. När jag var liten så gick man i Förskolan efter Dagis – idag går man i förskoleklass efter Förskolan. DAGIS är död, ok?! I alla fall, jag skulle hämta min son på föris och så gick jag förbi två stycken typ sjuåringar (alltså då två människor som är födda i detta millenniums andra 10-tal) som pratade om hur det kommer sig att lärare (ja, det heter lärare inte fröken och magister och de anställda på DAGIS är definitivt inte FRÖKNAR, kom igen nu!) gör något så omodernt som att dela länkar till deras skoluppgifter! Alltså jag var så nära, SÅ NÄRA att stanna, gå fram till dem och be dem förklara för gamla mig vad dem menade och hur de tyckte att det hela skulle gå till! Men i sista stund hejdade jag mig då jag kom på att jag troligtvis skulle ses som en läskig tant! Det kan vara en hårfin gräns det där. Visste ni förresten att det finns många kids och unga som är rädda för gamla människor? Detta då de aldrig har träffat/träffar gamla människor. Jag e för fan uppvuxen med pensionärer, men det är ju också därför jag gillar saker från? 30-talet, 1930-talet alltså! 😉

Oki, nu är jag 33 år och jag har hunnit lugna ned mig något nu!;)
    Dagen firades med fest under temat Girl Power, med goa vänner och tävlingar – eller rättare sagt, detta var dagen innan då jag fyllde en söndag. På söndagen sedan så kom Thobbes familj och några släktingar till mig hem till oss för att fika, dricka skumpa, umgås och ha trevligt!;) Sedan var svärmor barnvakt medans jag och Thobbe gick på Pernilla Wahlgrens Kort Glad och Tacksam – en av de bästa coh roligaste shower jag någonsin sett!;)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: