Kvinnor som inte stöttar Kvinnor

Världen vi lever i styrs och drivs av män. Män som, rent generellt, vägrar att låta jämställdheten ta vid och regera. Det handlar inte om att inte alla män är emot jämställdhet – att inte alla är det är totalt jävla ointressant! Det handlar om att tillräckligt många människor inte agerar och aktivt försöker påverka för att patriarkatet (hatar egentligen att använda det ordet, men det är faktiskt om det allt handlar om!) skall krossas, ojämställdheten falla och jämställdheten ta över – för allas bästa!
    Att det finns väldigt många män som är emot jämställdhet, tycker att det här med feminism är överskattat och överdrivet och att man istället försöker rikta fokuset på hur bra det är i Sverige jämfört med många andra länder och att vi kvinnor skall vara nöjda med hur bra vi egentligen har det – allt detta skit köper jag! Det är nämligen inte ett dugg jävla konstigt att de män, som lever på och vinner på att vi kvinnor är i underläge jämte dem, inte vill att det skall ske en förändring! De män som tjänar på att vi inte har samma löner, samma rättigheter, samma möjligheter, lika yttrandefrihet och samma rätt till ägandet och bestämmandet av och över sin egen kropp! De är maktgalna, pengakåta, kvinnohatare som endast tycker att vi är något av värde när det passar dem. Jag köper detta och jag förstår detta – fast jag håller såklart inte med för fem jävla öre!
    Men alla dessa kvinnor, oftast äldre – tillhörande generationerna ifrån 1900-talets början till dess mitt, som inte stöttar andra kvinnor – deras beteende varken köper eller accepterar jag! Kvinnor med inställningar som ”Det där fick nämligen jag genomlida och bara för det så skall inte du få det varken lättare eller lindrigare!” eller ”Er tid kommer tids nog – tiden nu är vår – vänta tills ni blir äldre, det fick vi göra!”. Kvinnor med dessa inställningar föraktar inte bara sitt eget kön och alla sina systrar – de motarbetar helar den feministiska kampen och målet att få en jämställd tillvarao och värld! Ni är värre än männen och spelar dem rakt i händerna! Det är rent förräderi – vad vinner ni egentligen på det? Är det värt att stoppa och förhindra denna viktiga kamp, som enligt mig pågått på tok för länge, bara för att vi inte skall kunna säga att vi hade det bättre än ni? Vore det inte något positivt?! Ett bevis på att vi kämpat tillsammans, fört kampen vidare och det har gett resultat!?
Vi kvinnor måste ALLA stötta varandra – i alla åldrar, former, i alla branscher, i alla städer och orter, i alla länder. Singlar som gifta, föräldrar som barnfria. Arbetande, företagande, arbetsfördelande, arbetslösa och hemmafruar. Allt annat är förädiskt! Alla män som vill vara med i kampen är givetvis välkomna, men vi kan inte ta dem för givna – det måste vi däremot kunna göra med alla kvinnor!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: