Japan och Tokyo sommaren 2020

Näe det är inte synd om oss, men jag tror ändå att det är viktigt att få längta till saker och ting och att fortsatt ha drömmar – sånt är viktigt för den psykiska hälsan!
(Detta är också en bildbomb!;) )
    I december förra året bokade vi in 2020 års sommarsemester som skulle gå till Japan, Tokyo och denna gång även någon/några omkringliggande städer.
    Vi stannade hemma i Sverige hela 2019 för att kompensera för ytterligare en resa enda bort till Japan och för att spara. Denna gång var även tanken att vi skulle stanna i detta underbara och otroligt häftiga land i hela två veckor! Tidigare har vi bara varit där en vecka. Men det ser ju inte speciellt ljust ut med Covid-19 pandemin så någon resa till Japan lär knappast bli av i sommar! Vi hade verkligen behövt denna resa som familj just nu, men vem kunde ana att ett stort virus skulle ta över hela världen?!

Titta vad små vi är!=) Jag och Thobbe på smekmånad i Tokyo i maj 2014.
    Det var Thobbes dröm att åka till Tokyo – jag hade hellre åkt till New York, men vi gjorde så att Thobbe fick bestämma vart smekmånaden skulle gå och så fick jag bestämma temat på bröllopet!;) Nu i efterhand så är jag så glad över att det blev Tokyo och inte New York – nu är frågan vem av oss som älskar Tokyo mest!;)
    Det finns så mycket att se där, så mycket att göra och alla människor är så trevliga och lugna!=)

Här går vi på Tokyos gator i natten, nygifta och tittar på våra ringar!;) <3<3<3
    Det kändes också som att när vi var där på smekmånad år 2014 så gick mycket tid åt till att lära känna staden, kulturen och att hitta. Så när vi sedan bestämde oss för att åka dit igen sommaren 2018 så tänkte vi att vi skulle ha stor fördel att ha varit där förut!;)

 Ett av ställena vi besökte på vår smekmånad var ”Hello Kitty-land” Sanrio Puroland, vilket var en överraskning från Thobbe till mig. En hel värld för Hello Kitty och alldeles sådär supercoolt och galet som mycket japanskt är – så underbart! Så självklart var Hello Kitty-land ett måste även år 2018 när vi åkte dit med vår lilla Jiro och svärmor.

Jiro var ju bara åtta månader då och hängde liksom inte riktigt med. Faktum är att han somnade därinne ganska så snabbt – för mycket intryck!;) Det var även vagnförbud så större delen av Hello Kitty-land besökte vi inte då eftersom det var lite jobbigt att bära omkring på Jiro upp och ned för trappor. Hade säkert funkat jättebra om vi hade haft bärsele!;)
    Nu för tiden så älskar Jiro Hello Kitty!;)

 Självklart besökte vi Star Bar även år 2018, vilket vi kunde göra eftersom Thobbes mamma var med som då var på hotellet och passade Jiro. Star Bar är en Super Mario-bar, där man år 2014 kunde spela TV-spel, men år 2018 var det förbjudet så då blev det endast Super Mario-drinkar och härligt snack med personalen som faktiskt kan engelska där!;) De gillar även Sverige på den baren och vet en del om Sverige, eftersom Star Bar nämnts i flera TV-spelstidningar i Sverige och TV-spelsnördar från Sverige har besökt baren och sedan skrivit om den.
    I Tokyo är det större skillnad på bar och restaurang än vad det är i Stockholm. Typ alla mastställen serverar alkohol, men barerna har oftast ingen mat utan som mest ätbart är snacks. På en bar kan man inte ta med sig barn. Inte för att musiken är skyhög utan för att folk röker hej vilt. Det är även tillåtet att röka på matställen, men då är det som det var i Sverige förut att man väljer bord för ”rökare” eller ”icke rökare”. Utomhus råder det dock rökförbud – där är rökning hänvisad till inglasade rökrutor!
    I sommar hade vi inte kunnat gå på ställen som Star Bar, då vi tänkt åka bara vi tre denna gång, men vi hade istället tänkt att besöka Disneyland och Pokémon. På Disneyland Tokyo var jag och Thobbe även på vår smekmånad!;)

Jag saknar verkligen den japanska sushin!!! Denna sushi är från en restaurang nära vårt senaste hotell i Shinjuku. Så sjukt god sushi! Vi år där hur många gånger som helst! Vi har även introducerat Jiro för sushi nu och han har fått öva lite med barn-pinnar inför resan i sommar!;) Han har även sushi-leksaksmat, vilket han fick väldigt tidigt!;)

Att vara i Tokyo är ju som att åka till framtiden och i sommar lär det har varit extra mycket framtid eftersom Tokyo planerat för OS 2020, vilket de redan hade börjat förbereda för när vi var där sommaren 2018. Men OS är ju inställt och det är väl lite det vi utgått ifrån…Vi tänkte att så länge japanerna inte ställer in OS så lär detta hinna ordna upp sig! Men så ställde de in OS och det var väl då vi började inse att vår sommarsemester till Japan inte kommer att bli av i år!=( Det är så surt! Det handlar inte om att vi inte förstår eller att vi inte respekterar detta utan det är bara så surt för vi hade verkligen sett fram emot detta och att ta med Jiro till Disneyland, att träffa Pikachu och Super Mario, samt att få visa allt som går att se och uppleva – alla spel, alla leksaker och hela atmosfären! Jiro hade älskat det!!!
    Men nu får vi väl helt enkelt försöka få tillbaka pengarna för resan och hoppas på nästa år istället! Dock så vet vi ingenting om nästa år i nuläget – är det någon som gör det?

Avslutar detta inlägg med min favoritbild på mig och Jiro ifrån vår Tokyoresa år 2018! Jag verkligen älskar denna bild, men konstigt nog så hittar jag den ingenstans just nu så detta är en lågupplöst printscreen från min insta, tyvärr!


Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: