Vi har öppnat upp Landet Paradiset!;)

Vi har ÄNTLIGEN öppnat upp Landet Paradiset, för säsongen!;)
Varning för bildbomb! Tycker ni förresten om mycket eller lite bilder i ett inlägg?
Var för övrigt länge sedan jag skrev igen – jag tycker att det är svårt att veta vad jag skall skriva om. Det är inte så att jag har idétorka, skriver ju halva dagarna om allt och inget överallt. Men jag vet liksom inte riktigt vilket fokus jag skall ha här i bloggen! Vad tycker du om att läsa om i mina inlägg?
Kommentera gärna i inlägget!!!<3<3<3

Men vi öppnade iaf upp Landet Pradiset och se så soligt och fint det var! Näe – dessa två bilder är ifrån förra sommaren!;) Men de var liksom finare att ha som startbild än gråa bilder från när vi var där förr, förra helgen då det var iskallt och regnade! Jiros lekpark, till höger i bild, har förövrigt legat under vatten i vinter så hur hans sandlåda mår har vi inte vågat titta efter ännu! Faktum är att vattennivån stigit rejält jämfört med förra säsongen! Vår vänstra del av tomten (lite längre bort till vänster om bryggan) ligger än idag under vatten. Där brukar det vara fullt gångbart annars!
Trots att det var kallt så var det så sjukt skönt att få komma ut dit – till tystnaden och lugnet! Var även kul att få plocka fram allt igen och börja att plantera sallad och grönsaker!;) Hemma på Söder så flockas folk i parkerna och på uteserveringarna så fort solen tittar fram, trots Covid-19, så det kändes faktiskt riktigt bra att få komma bort ifrån folk helt och hållet ett tag.

Som vanligt när man öppnar upp så är det Massor att fixa! Förbränningstoan slutade att fungera så vi fick ringa och prata med servicejouren – tack och lov så var det bara att skruva lite, på ett specifikt ställe så gick den igång igen!;) Vi lade flera tusenlappar på att reparera den förra sommaren så vi vill helst slippa det denna gång!;)
    Vattnet, som vi haft problem med enda sedan vi köpte stället, startade på första försöket i år så det var riktigt nice!;) Dock så har vi fortfarande inte vatten i bägge husen, då det är en del trasiga rör som behöver bytas och duschen sprutar om den är inkopplad, men men some day!;)
    Inför förr, förra säsongen, alltså sommaren 2018 så förberedde vi Landet Paradiset för en bebis, då det var Jiros första säsong. Den sommarn var lite jobbig rent fysiskt därute, med bebis – blind, döv och senil katt, samt att jag länge hade ont i magmusklerna efter snittet. Men inför säsongen efter, alltså sommaren 2019 så behövdes stället barnsäkras en hel del mer och betydligt fler barnsaker behövdes! Jiro gick och försökte testa ödet hela tiden, samt behövde en massa saker för att vara underhållen. Så då åkte vi dit flera vändor, under flera veckors tid för att fixa iordning innan vi började sova kvar där. Nu är Jiro så stor och vill också gärna hjälpa till med saker och ting så nu åkte vi ut och sov kvar samma dag som vi öppnade upp!;)
    Men Jiro har vuxit ur sin spjälsäng så vi behövde bygga upp en juniorsäng åt honom. Hemma i stan har han en hussäng som var skadad när vi fick den. Istället för att skicka en ny planka för att ersätta den planka som var skadad så skickade de en till säng så vi hade plötsligt två likadana sängar, fast en med en skadad planka. Perfekt att ha på landet tänkte vi, där vi ändå skulle behöva såga och bygga om sängen pga snedtak. Så det gjorde vi på lördagen, medans Jiro satt i vår säng och spelade på Bolibompa-appen!;)

Visst blev det bra?! Vi är supernöjda och Jiro likaså! Han tyckte att det var roligt att ha en likadan säng som hemma. Dock så slog han i huvudet i taket några gånger innan han vande sig med det låga taket.. Hemma i stan har vi tre meter i takhöjd men på landet så slår man i taket om man sätter sig upp i sängen utan att tänka – hände mig och Thobbe också första säsongen!;)

Det blev ju att möblera om lite där uppe för att få plats med sängen, vilket är lite bökigt pga takhöjden, trappräcket och den stupade trappen ned! Thobbe och Jiro fick vänta på nedervåningen medans jag flyttade om allt, annars hade det inte gått. En möbel fick vi inte plats med längre så den gick Thobbe med till andra huset – gästhuset. Så bra att ha ett ”reservhus” att lägga grejor i!;)

 Vi var också tvungna att säkra fönsterna, eftersom att Jiro nu skulle nå dem då han sover i öppen säng. Jag kom på det av en ren tillfällighet när jag var och handlade innan vi åkte ut och Thobbe trodde inte att det var nödvändigt, men vad gjorde Jiro så fort han fick vandra omkring däruppe? Jo, han försökte öppna fönsterna!=O
    På övervåningen är det som två rum. Trappan är i det andra rummet så i dörröppningen rummen emellan sitter det en barngrind. Den satte vi upp redan förra året ifall Jiro skulle lyckas ta sig ur spjälsängen. Vi hade även babymonitor där ute då. Det har vi nu också och även kameraövervakning. Detta för att ha koll när han sover middag och vi är nere eller utomhus.

 Men Jiro har alltid sovit i egen säng och i eget rum hemma i stan, så tanken är att han skall sova i det andra rummet på övervåningen, intill oss, så småningom. Där har vi även två stycken extrasängar som han egentligen hade kunnat sova i redan nu, men problemet är, som ni ser, trappan och trappräcket. Trappan är verkligen livsfarlig och ”hålet ned” är längre än vad räcket sträcker sig så man måste liksom ha full koll när man går i det rummet så att man inte råkar kliva i hålet och ramlar ned för trappen! Jag har alltid varit rädd för trappor och höjder så jag har alltid hatat denna trappens utformning! Så innan Jiro får vara i det här rummet överhuvudtaget så måste räcker förlängas upp mot taket på något sätt så att han inte kan ställa sig i sängarna, klättra över och ramla ned. Vi har funderat på många lösningar – nu senast funderade vi på plexiglas. Alltså att man sätter plexiglas från golv upp till take, på baksidan av räcket – då blir det heller inte mörkare i rummet. Sedan måste såklart även dessa fönster i detta rum barnsäkras. Det finns även två stora hål i väggen som man kan krypa in i och gömma sig i – där är nog smartast att sätta luckor. Varför de som byggde och ägde husen före oss inte gjort detta är lite konstigt. Allt annat är så välplanerat och precis!
    Men sen så har vi det här med trappen också…Hålet i golvet och sedan trappen ned. Vi försökte föst att sätta en grind där, innan vi satte den i dörrhålet mellan rummen, men den hade enkelt gått att klättra/ramla över så här behövs nog en stor grind som går från trappsteget och enda upp till taket. Vart man hittar en sådan vet jag inte!;)
Detta får bli ett projekt, kanske nästa år!;)

Är verkligen jättenöjd med hur det blev och att det blev så snyggt även fast vi sågade av de två inre pinnarna på sängen och var tvugna att skippa hustaket. Anledningen till att vi behöll höjden på de tre främre pinnarna var för att sängen skulle få behålla en del av sin fina design!;)

Spjälsängen tänkte jag först skulle flyttas över till andra huset, men det var dels för omständigt att försöka få ned den i trappan utan att bygga isär den och så kom jag på att det ändå vore bra att ha en spjälsäng också där inne i sovrummet för tänk om det kommer ett syskon inom något år!;)

Såhär såg båten ut när vi packat den full för säsongsöppningen! Ja, vi tre fick också plats där i!;) Jiro tyckte att det var spännande och lite läskigt att åka båt, men satt stilla och fint i mitt knä medans Thobbe rodde. Förra året fick man verkligen träna armarna för att hålla reda på Jiro så att han inte skulle ramla ur båten och i vattnet. Självklart har han flytväst men är liksom lite onödigt och kan bli en traumatisk upplevelse att ramla i vattnet ändå!
    Jiro tyckte även att det var spännande att få leka med alla leksaker han inte sett sedan förra säsongen. Oklart vad han minns och inte från dess – det borde inte vara mycket men ibland verkar det ändå som att han minns en del från då. Jag har ju mina första minnen från när jag var tre år.
    På landet har vi ingen TV – eller jo, vi har två stycken TV-apparater med parabol men det är tysk TV och vi har aldrig fattat hur man får in något annat så vi kör en del barn-dvd på TV´n och sedan så streamar vi på datorn med nät från mobilerna.

Vi streamade även i värmen till frukost! Näe, även dessa två bilder är ifrån förra sommaren!;) Jag älskar verkligen att ligga där i hängmattan och bara vara! Fan vad skönt och underbart det är! I år kanske även Jiro har ro att ligga bredvid en ibland – tidigare år har det varit så att man har fått njuta i hängmattan i max 2 minuter innan man varit tvungen att hoppa upp för att rusa efter Jiro som varit på väg någonstans eller försökt att klättra upp på något!;) Är verkligen mycket mer att tänka på när det kommer till barn i samband med hus och tomt!

Slutligen så har vi två bilder från vår badpool på vår brygga från i somras!;) Den poolen är verkligen guld! Jag kan ta ett simtag i den!;) Dock så blev det inte riktigt lika mycket bada förra året som vi hade hoppats på, pga tråkigt väder. Får se hur det blir i år. Vår semesterplan är att åka till Japan, men iom världsläget nu så lär det ju inte bli av utan då blir det istället en till hel semester ute på Landet Paradiset!;)Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: