Jag vet vad jag vill!

Ja, jag e oduschad, osminkad och har gråa hårstrån – så ser jag ut – detta är en relativt ofiltrerad blogg, tål du inte det får du hitta en annan!;)
    Jag befinner mig just nu ute på vårt landställe Landet Paradiset, tillsammans med min älskade familj bestående av min make Thobbe och vårt barn Jiro.
Jag älskar att vara här ute och kan ofta andas ut något sånär när vi e här. Men nu står jag inför en stor utmaning – något läskigt – en brant eller kanske ett stup, vad vet jag, det återstår väl att se!
    Om två veckor blir jag utan jobb. Jag vill inte säga arbetslös för en ”sådan som jag”, alltså en kreativ själ, är sällan arbetslös – men vi får inte alltid betalt för allt vi gör och antar oss! Jag blir alltså utan jobb med fast inkomst och kommer att, för första gången i mitt 34-åriga liv, att behöva registrera mig på Arbetsförmedlingen och att söka ersättning hos A-kassan och ta del av Fackets inkomstförsäkring. Jag trodde inte att jag skulle hamna här och det kanske får mig att låta något självgod, men det jag menar är just att jag är en kreativ själ, som sällan kan sitta still och som älskar att jobba! Att jag skulle blir utan inkomst är något helt nytt för mig. Men vi lever i en oviss tid just nu. En tid som är ny för hela världen – även fast vi borde ha varit beredda på den och förberett oss för länge, länge sedan!
    Trots att i princip allt nu tyder på att jag kommer att hamna där – i ovissheten – där myndigheter styr över mig och min framtid – något som inte ger mig något annat än ren panik, så är jag helt säker på vad jag vill och har tydliga mål.

Jag vill skriva, skapa och prata – föredra och inspirera! Jag vill vara min egen men ändå jobba för och tillsammans med stora kollektiv! Jag vill skriva böcker om mina historier, upplevelser och erfarenheter. Jag vill skapa normkritiska barnböcker och vara med och bygga upp en tryggare och mer genusmedveten barndom för nutida barn! Jag vill vara frilandsjournalist – intervjua, träffa och fota spännande och intressanta människor och lyfta deras ord och berättelser – mestadels kvinnor. Jag vill föreläsa, föredra och folkbilda mera och vara med och bygga ett riktigt feministiskt och socialistiskt löntagarkollektiv! Och jag vill göra det på mitt sätt!
    Livet är för kort för att styras av alltför många enheter och andra individers vilja och drömmar!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: