Studiebesök på brandstationen=P

Efter mitt senaste kyrkobesök så ringde jag ner min pojke för öppet hus på brandstationen. Jag tyckte att det kunde vara en lite trevlig, lätt ”utflykt” att göra en söndag!;) 
Det var vi och alla barn, med deras föräldrar!=P Ha, ha, men roligt att äntligen få se hur det ser ut på insidan, samt hur saker och ting e uppbyggt av säkerhetsskäl etc, iom att jag e skyddsombud!;)

De hade satt upp en massa ”rekvisita” som de använder så att man skulle få en bättre inblick i deras arbete. Här har vi avspärrningsband. Och jag som e ”lagtokig” älskar att det är utskrivet vilken lag de hänvisar till!;)
De hade även tejpat upp fackliga planscher. Iom att de såg så fräscha ut, så brukar de nog inte hänga där, mitt på väggen. Utan antingen så hade kommunal kommit förbi med material iom att de skulle ha öppet hus, eller så letade brandmännen fram det i någon låda för att de tyckte att det kunde vara en bra grej att hänga upp. Eller så ville stationens skyddsombud hänga upp material iom besöket då den personen samt alla övriga brandmän tycker att det e viktigt och stolt vill visa upp sitt fackförbund. Jag tror på det sistnämnda!;)
Brandmännen hade gjort som ett lite muséfönster där de satt in en gammal brandhjälm. Den var riktigt fin, välputsad i plåt eller dylikt. Jag förstår att man sedan bytte ut den, då den måste ha blivit glödhet i bränder. Säkert även detta en sak som facket hjälpt till med att driva!;)
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: