”Finns det inte på Facebook – så finns det inte!”

Jag kan förstå att man är rädd, jag är också rädd – det har jag varit enda sedan jag var liten..
    Min mormor har många gånger berättat om hur det var att leva under ett pågående världskrig – i ett begränsat, relativt tyst, mörkt land – fyllt utav rädsla.
Det var en tuff, lång, mörk och jobbig tid för vårt land, men det var ingenting i jämförelse med andra delar utav Europa, där tusentals barn och vuxna förlorade sina nära och kära, och sina egna liv.

Innan min mormors tid, flydde många ifrån vårt land Sverige, för att ta sig till andra sidan jordklotet – bort ifrån fattigdom, i hopp om ett drägligare liv.
    Under hela min skolgång – från första klass till studier efter gymnasiet, har jag lärt känna klasskamrater och parallellklasskamrater, som antingen själva, eller vars föräldrar flytt ifrån andra delar utav världen – ifrån krig, förtryck, diskriminering, våld och fattigdom.
Alla dessa berättelser har alltid skrämt mig, och de kommer alltid att göra det – det är bara ett tecken på att man är mänsklig.
    Krig har funnits i alla tider, och tyvärr kommer det kanske alltid att göra det, men det är bara ett ännu större tecken och ett ännu större skäl till att bekämpa det – att försöka stötta, hjälpa, och hålla ihop!

Jag tror att de flesta människor tycker att krig är skit och fruktansvärt jobbigt och vidrigt – krig är enormt läskigt, sjukt och skrämmande!
    Men kriget kan endast minskas, och dess skador mildras, genom protester ifrån många människor i hela länder, och genom att försöka hjälpa de utsatta människorna – barn som vuxna, på många olika sätt!
Du kan skänka pengar, hjälpa till på plats, starta protester och demonstrationer – allt du bara kan och vill – allt är värdefullt och oerhört viktigt!
    Men att sitta på Facebook och be folk att dölja den mörka verkligheten för dig, är inget annat än att ge den iskallaste handen du bara kan!

Krig är fruktansvärt, och det är sjukt läskigt – men även om du inte läser om det, och ser dess fruktansvärda bild skildringar på Facebook, så är det vår världs bittra och mörka verklighet!
Istället för att försöka att stänga av och koppla bort, i vår valfria värld vi skapat, så försök att se socialamedier som ett effektivt verktyg, där man snabbt kan föra viktig information och avgörande handlingar vidare – världen över!
    Som prästen sa i kyrkan idag:
”Var en medmänniska – inte en motmänniska”.

För att kunna bidra, och för att orka med – för att kunna ge alla våra medmänniskor världen över, hopp, tro och kraft till att kunna kämpa vidare – för att kunna överleva, så måste vi hålla ihop!
    Det bor och lever så sjukt många människor på denna planet, och tillsammans kan vi verkligen göra stordåd, med vår gemensamma styrka vi skulle få om vi höll ihop för det som verkligen är viktigt, och inte endast för att skaffa en utomstående fiende!

Visa vad du står för:
KL.16:00 i eftermiddag, på medborgarplatsen i Stockholm, samlas folk i protest, samt för att finna gemensam kraft och styrka.

Skänk pengar:
http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/artiklar/s%C3%A5-hj%C3%A4lper-du-m%C3%A4nniskorna-p%C3%A5-flykt-55e88f81b9a9f6b1e800011d

    GÖR NÅGOT, VAD SOM HELST – FÖRUTOM ATT BLUNDA!!!

Jag skulle vilja våga tro
att kärlek är
den makt som ändå världen bär.

    Jag skulle gärna vilja tro,
men vem törs göra så?
Jag skulle gärna vilja be,
men vem kan bönen nå?
Jag skulle gärna vilja tro
att någon ser
den mening jag ej fattar mer.”

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: