Att ha barn på 10-talet i modern tid

Att ha barn på 10-talet på 2000-talet är inte en dans på rosor! Å andra sidan så har det väl aldirg varit det att ha barn, men man hade väl iaf kunnat önska sig och hoppats på att vi hade kommit en liten bit på vägen så här i ett nu ganska så onytt millenium ändå?
    Det positiva med att ha småbarn nu och vara småbarnsförälder år 2019 är att det känns som om 70-talet är tillbaka, fast i en modernare tappning – iaf här på söder!
Det är inte längre så noga (här på vår lilla malm) om ett barn är pojke eller flicka. Ytterst få barn i vår närhet går klädda i klassiska ”flick- och pojkfärger”. Faktum är att vår favorit barnbutik, Villervalla, ligger just här på Söder som gör lite ”tvärtom” precis som när Tillsammans speglar 70-talets Sverige genom att byta ”ordning” på ”pojk- och flicksaker”. På villervalla kan man köpa gröna klänningar med bilar på och lila tröjor med flygplan på – här går barnen i alla regnbågens färger – oavsett kön och många namn är även könsneutrala eller svåra att ”förknippa” med ett kön. Men utanför vår malms lilla trygga bubbla som finns en värld som ännu är full och styrd utav förakt, rädsla och extrem okunskap! En värld som tror att barn mår dåligt och till och med skulle kunna ta skada av att ha regnbågens alla färger på sina kläder och att leka med leksaker både ifrån den rosa och svarta avdelningen i leksaksaffären. Säger det ändå inte en hel del att Sveriges två största leksaksföretag nu gått i konkurs? Att som tjej mötas av en strykbräda på ”tjejavdelningen” och att som kille mötas av en borrmaskin på ”killavdelningen” är något som hör hemma i 80- och 90-talets barnuppfostran! Att separera och göra skillnad på leksaker utifrån kön är något som hör hemma i det förra åthundradets historia! Jiro får leka med allt förutom vapen! Världens som råder runtomkring tycker ännu att vi skall göra skillnad på våra barn, utifrån vad som gömmer sig i blöjan! Så sjukt och vidrigt! Så jävla förlegat! Samma värld är också livrädd för barn som äter vegetariskt eller veganskt. De ser denna hälsosamma och detta klimatsmarta val (som de själva ändå är orsaken till) som något onaturligt och skadligt. Ofta får småbarnsföräldrar till barn som äter vegetariskt eller veganskt frågan Hur kan du/ni göra detta val åt barnet? Har inte barnet rätt att välja själv? Oki, hur många av er som ställer dessa korkade frågor har själva frågat era köttätande barn om de vill äta lik – kött och blod? Jag tror inte att ni är många.

Att ha barn år 2019 innebär en hel del försvarande och kämpande – det har det väl egentligen alltid gjort men jag hade verkligen önskat att vi hade kommit betydligt längre år 2019! Jag vill verkligen inte att mitt barn skall växa upp i en tillvaro där han får lära sig att han pga sitt kön skall vara och bete sig på ett visst sätt, känna på ett visst sätt och gilla en viss typ utav saker! Att denna tillvaro fortfarande existerar idag är fan ett stort misslyckande från oss vuxna! Räcker det inte med att vi sabbat våra barns hem och framtid?!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: