Jag tror på yrket Influencer – men ni har ett ansvar!

Jag tillhör inte dem som tror eller tycker att yrket Influencer inte är något riktigt yrke och att de som ”kallar sig” för detta endast glider runt och lever lyxliv! Självklart är detta ett riktigt jobb, som vilket annat riktigt jobb som helst! Varför skulle det inte vara det? Kanske är det för att yrket i sig är så pass nytt (iaf i den digitala världen – för om du tänker efter har ju faktiskt detta yrke alltid funnits eller hur?;) ) och att det är det som gör att folk inte förstår. Precis som att på tok för många äldre (unga äldre som gamla människor) än idag år 2019 kan säga att folk jobbar med data – det är ju som om en hantverkare, istället för att kalla sig för hantverkare, skulle säga Jag jobbar med material!
    Influencer är ett framtids yrke – ett väldigt viktigt sådant, tror och hävdar jag! Vi lever i en tid där, det inte bara är extremt viktigt att kolla källor till allt vi läser och hör – särskilt genom sociala medier men även i TV och tidningar. En tid där vi ser upp till ”digitala företrädare” något enormt och där deras ord kan vara ens egen lag! Alla yrkesgrupper har sina ansvar och skyldigheter – likaså mörka sidor. Medans det i servicebranschen kan vara extremt irriterande att kunden alltid skall ha rätt, hur jävla fel eller otrevlig den än kan vara så menar jag att Influencer har en skyldighet att kolla vad de promotar för och vilka samarbeten de egentligen tackar Ja till. Många av våra stora Influencers förespråkar alltför ofta företag vars arbetsmiljö, anställningsvillkor och löner är så urusla att de borde ha stannat kvar i början av förra århundradet – om branschen hade varit tillräckligt stark för att vinna denna match eller kunder satt ned foten och bojkottat skiten! Men istället ser man dagligen hur det promotas att man skall beställa mat från leverantörer som tjänar långt under hundralappen i timmen! Självklart sägs det inget om detta – faktum är att jag tror inte ens att man känner till detta – man har helt enkelt inte brytt sig om att kolla upp de företag man faktiskt uppmanar andra att använda sig utav/handla genom! Detta är så sjukt sorgligt! Influencers har så pass bra löner att man bör kunna säga Nej till att använda sig utav dessa typer av vidriga företag och istället uppmana folk att använda sig utav schyssta företag med mänskliga arbetsförhållanden och löner – något de flesta som shoppar loss faktiskt ändå har råd med, och särskilt Influencers!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: