Nu byter vi rum med Jiro!=)

Oj, hela tolv dagar senaste inlägget! Vart har jag varit då?
Jo, jag har lagt en stor del av min lediga tid på att renovera här hemma för det är nämligen så att nu har vi påbörjat vårt rumsbyte med vår älskade lilla Jiro och det kommer att bli så jävla bra det här!;)
På bilderna ovan ser ni hur det ser ut nu, visst blir detta bra?;)
Det är så många som har underskattat storleken på Jiros gamla rum och sagt till oss ”Men hur skall ni få plats med er säng?”. Som ni ser så får den plats mer än väl och det är dessutom fullt möjligt att skaffa en bredare säng ifall vi skulle vilja det. Vi har en 140-säng nu, då vi gillar att sova nära varandra, men ja det blir något trångt när Jiro kommer över också, vilket han gör ibland!;) Men vi skulle få plats med en 160-säng utan att behöva ta bort sängbordet på bild. Vi skall dessutom ha något liknande sängbord på andra sidan av sängen, vilket också går även om vi skulle skaffa en 160-säng, men att byta säng är inte något vi kommer att prioritera i nuläget i alla fall, då vi inte har något direkt behov av det. Sedan så finns det en hel del utrymme mellan sängen och dörröppningen så där kommer vi att ha ett litet skrivbord så att Thobbe kan fortsätta att gå undan och skapa spel ostörd, när han vill det!;)
Vi har platsbyggt hyllor till höger om sängen som vi fyllt med böcker och skall även platsbygga hyllor till vänster om sängen, där vi skall ha pärmar och album.

Här ser ni hyllorna och böckerna. Det är mestadels böcker om arbetarrörelsen historia och kvinnorörelsen och dylikt, samt mina egenskrivna böcker också såklart!;) Är ju lite komiskt att jag har så många ”klassiker” när jag själv inte läser!;) Men jag älskar att titta på dem och att ha dem i bokhyllan!!!=)
Har även fått upp Barbie-tavlan som min tatuerare Sandra La Rubia Loca, i Uppsala gjort, och som jag köpte av henne år 2016. Under dessa år har tavlan stått lite undanskymd i ett fönster i vårt numera förra sovrum.

Vi hade ju tänkt att ha en annan blå, blommig tapet (se tidigare inredningsinlägg) men den blev på tok för dyr för oss då vi inte kan lägga 2000 spänn på att tapetsera en liten fondvägg. Så det blev denna goding istället och jag är verkligen sjukt nöjd – jag tycker att det blev jättefint! Den var dock extremt svårtapetserad – riktigt hård och kraftig och omöjligt att kunna följa mönstret! Tittade dock inte på om de skickat samma nummer på bägge rullarna, men det utgår jag ifrån att de gjorde!
Tapeten är inte rakskuren högst upp, men där tänkte jag att vi skulle sätta någon liten fin stuckaturlist senare!;) Vårt gamla badrumsskåp sitter på väggen och i det har jag nu mina halsband och dylikt. Längs fönstret, ovanför dörrhålet, skall vi platsbygga en hylla där vi kan ha vårt företagslager som vi nu har uppe på loftet i vårt gamla sovrum – Jiros nya rum. Loftet skall vi ju inte ha kvar utan det ligger uppe till försäljning på Marketplace och Blocket, så är du eller någon du känner sugen så passa på att fynda detta oerhört praktiska och stilrena loft!;) https://www.blocket.se/annons/stockholm/loftsang_med_stege_och_belysning/92334986?fbclid=IwAR1wYW6qGtse3E2xKqhxOme0wu4e88JjFJykKtHitX1o5aagT8Hiii4wCwI

Jag bara älskar vår nya sovrumslampa, visst är den fin?!
En modern och fräsch kristallampa i krom istället för guld, så sjukt nöjd med denna ifrån Cellbes!;) Har svårt att sluta titta på den, haha!

Men att genomgå denna renovering och rumsbyte på så liten yta och dessutom med småbarn är verkligen en prövning! Det står saker precis Överallt! Det är totalt kaos och är extremt svårt att städa så blir superskitigt jättesnabbt!
Jag är dessutom väldigt mån om att komma framåt och målet (har jag ej sagt till Thobbe, tror jag!;) ) är att bli klar innan Jiro fyller år den 23/10!;) Dagen efter skall vi nämligen ha en massa middagsgäster här hemma!;) Så även fast Thobbe jobbade helgen som var nu senast så gav, korta jag mig på att tapetsera denna blommiga fondvägg i vårt nya sovrum, med Jiro klängandes på mina ben samtidigt!;) Det var sjukt tufft, tog sjukt lång tid och jag var helt genomsvettig efteråt men jag lyckades!!!=)
Jag älskar också den blommiga fondvägg med fjärilar, som redan var, men den skall Jiro ha i sitt nya rum också!;)

Förutom att tapetsera så är det jag som har målat taket, fönstret och fönsterna, väggarna, dörrposten, listerna, hyllorna och golvet!;) Det känns så sjukt fräscht där inne nu alltså och jag verkligen älskar att vara där och sover som en drottning!;) Dock så är golvet fulla av travar med pärmar och smålådor då den vägghylla vi beställde från Jollyroom kom helt kvaddad så vi väntar på att få en ny och det är först när vi får den som vi kan flytta över resterande pärmar och dylikt som fortfarande står kvar i Jiros nya rum.

Medans målandet av Jiros gamla rum och vårt nya sovrum ägde rum så sov vi alla tre i vårt gamla sovrum – Jiros nya rum!;) Samtidigt som det var överfyllt av grejor i vårt vardagsrum, men också såklart där vi sov.
Det var faktiskt riktigt mysigt att sova alla vi tre i samma rum. Vi har ju liksom aldrig gjort det eller det är ju klart att vi har sovit i samma rum alla tre, det gör vi ju varje gång när JIro kommer över till oss på natten eller morgonen och på Landet Paradiset så delar vi ju sovrum. Men Jiro har aldrig haft sin säng i vårt sovrum här hemma utan han har ju alltid haft och sovit i eget rum – enda sedan han föddes. Så det var faktiskt sjukt mysigt att få dela sovrum med vår lilla älskling i några dagar, dock så blev det väldigt kvavt i sovrummet!;)

Och såhär ser det alltså ut nu i köket, hallen och vardagsrummet med saker och högar Överallt!;) Så fort vi kan få upp allt på väggen i vårt sovrum så kan vi skruva upp det utfällbara skrivbordet som skall sitta i vardagsrummet och få bort väldigt många högar för att sedan kunna påbörja renoveringen av Jiros nya rum!;) Men först måste det där jävla loftet monteras ned ifrån vägg och tak och sedan bli sålt!;)

Jiro är numer riktigt taggad på att få se sitt nya rum växa fram!;) Vi har förberett honom väl och håller honom kontinuerligt informerad om vad som komma skall och han tycker att det är jättespännande!;)
När loftet sedan är borta så är det dags för att måla igen – taket, väggarna, burspråket och fönsterna, listerna, dörrposten och dörren samt golvet. Sedan skall det tapetseras en fondvägg, införskaffas en ny säng, som även den skall målas och sedan så är det bara att montera upp alla hyllor och dylikt för att sedan fylla rummet med alla leksaker som är precis Överallt just nu.
Efter det så skall golvet i köket och hallen slipas och målas och det vore guld om även detta hanns med innan Jiros födelsedag!;)

Ses snart!!!=)


Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: