Jiro har fyllt 3 år!!!

Fredagen den 23:e oktober fyllde Jiro hela 3 år!!!
I hela tre år har alltså jag och Thobbe varit föräldrar till vår underbara lilla Jiro!!!=) <3<3<3 Jag väckte honom men frukost på sängen, ”Ja, må han leva”, ballong och paket! Men Jiro kan ha ett riktigt dåligt morgonhumör så han skrek bara ”Nej, sluta Mamma, tyst!” haha! Han hade heller ingen lust att öppna presenten utan det skulle jag göra åt honom. Men han åt iaf upp sin donut själv, som han beställt denna stora dag!;)
Att fira födelsedag på morgonen är något som är viktigt för mig. Detta då vi aldrig gjorde så när jag var liten utan man firade när man kom hem efter dagmamman/förskolan/skolan. Därför var det alltid så jobbigt för mig när lärare frågade ”Vad fick du för något imorse då?” för jag fick ju aldrig någon present på morgonen utan det var alltid upp i ottan och bråttom iväg! Vi brukar också ha bråttom på morgnarna hemma hos mig och Thobbe och i vår lilla familj, men vi försöker att inte börja dagen med stress! Så därför är det självklart att Jiro firades på fredagsmorgonen den 23:e innan Föris! I år så blev det dock tyvärr så att Thobbe inte var med på morgonen då han börjar jobba kl.06 de flesta dagar i veckan och denna dag var en sådan dag.
I present fick iaf Jiro en liten leksaksbil och ett långt gosedjur föreställande en tusenfoting – snarlik sådan som fanns när jag var liten och som jag hade – en smilande, färgglad lång mask med converse-skor på alla sina små fossingar!;) Jag hade både en lång och en kort sådan. Den Jiro fick har inga skor men är ändå väldigt lik de som fanns på 80-talet så när jag såg den i butiken var jag bara tvungen att köpa den!;) Fast vi kallar den för masken, då det låter lite mysigare!;) Tanken var att ge Jiro något litet denna dag, bara för att ge en present – den stora presenten, förutom sitt nya rum då, fick han dagen efter när han hade sitt kalas.

Så efter att jag och Jiro ätit frukost tillsammans i hans säng och han blivit på iaf lite bättre humör så gjorde vi oss klara och gick till Föris. Efter dagens slut så hämtade jag och Thobbe honom tillsammans och vi hade med oss en stor Greta Gris-ballong som uppskattades av alla barn på Föris!;)
Dagen efter, på lördagen, skulle han alltså ha sitt kalas. Det var definitivt inte självklart att han skulle ha ett kalas i år, bland annat pga Coronan, men vi beslutade oss sent för att han skulle få ha ett kalas men drog då kraftigt ned på vuxna gäster (släkten fick komma efteråt), satte hårda krav på att man skulle vara frisk och kompisarna skulle helst endast ha med sig en vuxen istället för två.

Vi hade kalaset i vår föreningslokal som är godkänd för 200 personer, men vi var 36 personer. Vi dukade med avstånd för fikat men när barnen leker så leker dem ju – precis som dem gör på Föris om dagarna.

Jiro tyckte att det var så kul att ha kalas! Detta år har ju minst sagt varit speciellt och med det menar jag inte att man därför är värd dittan och dattan eller att man därför har rätt till/får unna sig, utan jag bara konstaterar att det är ett tufft år för alla men på väldigt olika sätt och olika nivåer och att få leka loss ordentligt med sina vänner tyckte Jiro var superkul!
Efter fikat så försökte vi får de vuxna att stanna kvar i köksdelen av lokalen för att fortsätta att fika, chilla och snacka med andra vuxna och låta barnen få leka av sig ordentligt i den inre delen av lokalen. Jag och Thobbe hjälptes åt att underhålla och serva både barn och vuxna i de olika delarna av lokalen!;)

Trots att det känns som att Jiro är jättestor nu då han fyllt tre, så är han ju fortfarande ganska så liten och hans vänner är mellan 1-3 så det går inte att styra upp ett kalas alltför mycket och Jiro hade heller inte alltför många önskemål, men de han hade var tydliga!;) Han ville ha tårta med blåbär och minimaränger på och ha såpbubbelmaskinen med, precis som när han fyllde två.
Jiro älskar blåbär så han har tjatat om dessa tårtor i flera veckor nu och alla på hela Föris har vetat om att det skulle ätas blåbärstårta när han fyllde år, haha!
Jag bakade fyra tårtor, i olika färger, med choklad och vanilj i med blåbär ovanpå och med minimaränger på två av dem och marshmallows på två av dem. Sedan var det kakor, sockerfri saft och bananskivor.

Vi hade ett fåtal större leksaker på plats – mest fokus låg på att få barnen att umgås med varandra. Vi började lätt med att spela upp lite barnmusik från Youtube, sedan så släckte vi ned lite, satte på discolamporna och startade bubbelmaskinen och barnen började att dansa och röja runt, jätteglada;!)
Vi försökte ett tag att styra upp ”huvud-axlar-knän och tår” och ”dans-stopp” men de hade för kul för att fokusera så vi lät dem leka på och röja loss så mycket de orkade! Bubbelmaskinen gör golvet kladdigt efter ett tag så det var extra kul att småfastna i golvet och att fylla kladdet med popcorn och russin, haha! Vi hade även fyllt golvet med uppblåsta ballonger som de sprang omkring med.

Det var efter att de dansat ett dag som vi ställde fram popcorn – med slev och småskålar att fylla, vilket de gjorde till en början men sen så började de plötsligt att äta popcornen blixtsnabbt och det blev någon slags tävling mellan dem om att äta snabbt!;) De åt och skrattade så att de kiknade!;) De fyllde även Jiros leksakshäst, som man kan åka omkring på, med popcorn som de sedan stoppade föraren på när de ville smaka!;)

Trots att vi stressade in i det sista och var supertrötta redan innan kalaset börjat, då vi var uppe sent dagen innan och fixade samt renoverat om supersnabbt hemma, och trots att endast jag fick en speciell T-shirt dagen till ära (Jag skulle ha en My little pony-tshirt och Thobbe en Super Mario-t-shirt men bägge var försmå så vi returnerade och trodde inte att vi skulle hinna få nya men det fick vi, men då råkade de skicka Thobbes i ”tjejmodell” alltså superliten) så var kalaset superlyckat och viktigast av allt – Jiro och hans vänner hade jättekul!!!=)

Vi avslutade med fiskdamm och efter att kompisarna gått hem så hjälpte Thobbes familj till med att städa lokalen. De hade anlänt straxt innan kalaset var slut. Sedan så lekte de ute på innergården medans jag och Thobbe råddade in med alla saker i lägenheten innan de sedan fick komma in och äta vegetarisk buffé som vi stått och lagat kvällen innan!;)
Det var Thobbes föräldrar, Thobbes pappas särbo, Thobbes syskon med respektive och Jiros kusin och Jiros moster.

Och då jag var så trött så tog jag självklart inte EN ENDA bild på dukningen av vårt långbord för elva pers – varken på själva dukningen eller när alla satt till bords, utan endast denna halvdana bild, haha!
Det var iaf jättemysigt att få avsluta dagen med nära och kära! Vi satt och paratde om allt och inget och Jiro lekte med sin kusin Julia i sitt nya rum. Sedan så öppnade vi alla fina presenter han fått och otroligt nog så fick han inte en enda dubblett av något och inget han redan hade, i år heller!;)

Men det blev försent för att bygga ihop cykeln som han fick av mig och Thobbe, och testa den så det gjorde vi dagen efter istället!;) Och medans Thobbe och Jiro tog en cykeltur på innergården så fixade jag i ordning inne för nästa besök, nämligen Gudmor Lisa och min Guddotter Nicole!;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: