Jiros nya rum!

Jag hade tänkt att göra ett inlägg om hela rumsbytet men det skulle bli ett superlångt inlägg så jag tänker att detta får bli om Jiros nya rum och att jag sedan gör ett om mitt och Thobbes nya rum – våra nya arbetshörnor, tillpiffningen av vardagsrummet och ommålningen av hall och kök!;)
Det var förresten några veckor sedan sist igen nu! En av anledningarna är att jag varit helt slut efter denna renovering och att jag haft väldigt mycket att göra i skolan och med jobb. Men nu skall ni få se Jiros nya rum som hela familjen är sjukt nöjda med!;)

Jiros rum i dagsljus och med stjärnlampan tänd på kvällstid, visst är det fint?;)
Vi tycker att det blev så mycigt och Jiro är så glad över att ha lite mer plats att leka på!=)
Det är också väldigt skönt att slippa leksakslådor och dylikt i vardagsrummet, som inte fick plats i Jiros förra rum!;)
Det är fortfarande kvar att måla högst upp på den blåa och den lila väggen och tapeten skall beskäras högst upp. Ni ser detta om ni kollar noga!;) Men jag nådde inte (trots att jag stod på stege) då vi har väldigt högt i tak så detta får Thobbe göra, dock kan det dröja innan det blir gjort haha! Detsamma gäller maskeringstejpen som sitter uppe i taket i vårt nya sovrum – hälften går knappt att ta bort nu då det sitter hyllor med saker på framför – Thobbe i ett nötskal!;) ❤

Det var iaf sjukt slitsamt att få detta klart på så kort tid som tre veckor (tror jag att det var). Har använt varje ledig stund under kvällstid jag kunnat, samt när Thobbe jobbat helg. Målet var ju hela tiden att hinna klart innan Jiros födelsedag den 23/10 och det hann vi, men det sista blev klart sent på kvällen den 22/10! Jiro sov sin första natt i sitt nya rum natten till sin födelsedag vilket var jättemysigt att det kunde bli av så att jag kunde ge honom frukost på sängen när han fyllde år. Thobbe började kl.06 den dagen, så han missade tyvärr detta!
Det är svårt att fånga varje vy och vinkel på bild i detta rum med många vinklar i sig, men här ser ni hur det står ut när man just gått in i Jiros rum.

Här har vi Jiros nya säng. Vi sålde juniorsängen, trots att han bara haft den ett år, men Jiro växer så mycket och är väldigt lång så det kändes skönt att skaffa en stor säng så slipper vi byta snart igen. Dessutom är det jättemysigt att nu kunna ligga bredvid honom när man nattar, vilket man inte kunde i juniorsängen då den inte klarade det rent viktmässigt. Och vi skaffade en våningsäng till Jiro – detta för att kunan ha en del förvaring på överslafen, där vi sedan också har planer för att bygga som husväggar och ett tak så att det blir som en koja där uppe. Sedan så är det ju också perfekt med våningsäng så att Jiro kan flytta upp om han får ett syskon!;)

Det ”försvann” ju en del väggyta för Jiro när vi bytte rum, konstigt nog då detta rum är betydligt större. Men det beror helt enkelt på att han tidigare ”bara” hade ett fönster – nu har han ett helt burspråk. Det är jättefint att burspråket framhävs mer och på ett finare sätt än när jag och Thobbe bodde i detta rum, men det var lite marigt att få plats med allt på väggarna!;) Dock så har vi ju, liksom i förra rummet, använt en hel del av fönsterbrädorna som hyllor med böcker och leksaker i. Här ser ni lite olika vinklar i burspråket.

Jiros säng är numera sjukt mysig! Satte upp hans boklister precis ovanför sängen, så att han enkelt kan plocka ned en bok han vill att vi skall läsa vid nattning eller som han själv kan bläddra i under dagen. Det blev alltså inte bara en säng utan även en mys- och chillhörna!;) Nu får även Mio plats i sängen och slipper ta upp soffa eller golvyta!;)

Den här delen (vid Jiros sängs fotände och direkt till vänster när man kommer in i rummet) min garderob, är dock kvar! Tanken här var och är ju att sätta upp en vägg så att Jiro får en garderob framför den väggen, och göra ett dörrhål in till min garderob ifrån köket. Hantverkaren som var här sa att väggen troligtvis inte var bärande, men det var den tydligen så detta blir alltså ett större projekt än vad vi var beredda på så detta får ske längre fram helt enkelt. Dock så störs varken jag eller Jiro av att min garderob är där i hörnan. Detta hörn e ju så avskilt ifrån övriga rummet så det funkar bra. Dock så längtar jag verkligen efter att slippa ha alla kläder vikta på hyllor. Att ha dem upphängda på stänger är så mycket bättre så att man ser vad man har för något och lättare hittar allt.
När min garderob byggs bort ifrån rummet och Jiros garderob kan monteras upp så skall vi ta bort den svarta byrån som nu står i mitten av burspråket – då får han ännu mer plats i rummet.

Men hur gick det hela till då?;)
Jo, efter att mitt och Thobbes nya sovrum blivit klart för inflytt så flyttade jag och Thobbe in där och Jiros sov till en början kvar i detta rum i sin juniorsäng. Sedan så sålde vi den. Jag började med att måla fönster och burspråk och när jag gjorde detta så såg man verkligen vilken skillnad det blev – det var ganska så gult innan! Detta har gjort att jag nu också vill måla fönstret i vardagsrummet, men det får nog bli efter jul av praktiska skäl!;)
Om ni förresten undrar varför jag gjort majoriteten av renoveringen så beror det på att när vi bestämt oss för att något skall bli gjort så vill jag oftast att det skall ske snabbt, så jag tog på mig att göra mest. Jag har också varit extremt understimulerad ett tag (ser ju alltid till att ha något slags projekt på gång, som en ny bok, måla tavlor, skapa saker för the Mothership etc) så jag behövde få ur mig en hel del energi så jag och Thobbe kom överens om att jag skulle dra det stora lasset i denna renovering. Det var dessutom jag som gärna ville ha det klart innan Jiros födelsedag. Så jag höll på lite varje kväll och på helgerna.
Förutom burspråket och fönsterna så målade jag även taket, men då runtomkring loftet så att den inte skulle bli förstörd! Vi fick nämligen vänta ca en vecka innan de kunde komma för att plocka ned loftet. Vi fick det alltså inte sålt, utan loftet är i lager hos han vi köpte det av och vi hoppas på att få det sålt och få lite pengar för det. Loftet kostade ändå kring 40tkr, så det är inte direkt en summa vi bara vill kasta bort! Sedan så kommer vi ju inte att få i närheten av det, men några tusenlappar skulle iaf sitta fint!;)

När burspråket är såhär tomt så kommer ljuset verkligen in och rummet känns nästan som ett uterum!;)
Så fint!!!=) Tanken är sedan att Jiro skall kunna sitta i fönstret och titta ut och kanske vinka till grannbarnen för att sedan springa ut och leka med dem!;)

Här kan man se hur gult det var innan – titta ovanför rören, där jag sedan tapetserade samma tapet som på Jiros fondvägg.
Här målar jag rör, lister samt grundmålar väggarna och har täckt över Jiros stora silverbil!;)

Under tiden var det såhär tjusigt i vårt vardagsrum, haha! Omöjligt att städa och man var tvungen att flytta på något hela tiden för att lyckas utföra saker och ting. Ja, det är inte superlätt och supersmidigt att byta rum och renovera, med allt kvar i lägenheten, när man bor på 45 kvadrat!;)

Till sist så var loftet äntligen nedplockat och det gick att börja spackla, fortsätta att grundmåla och måla klart taket.

Eftersom loftet nu var borta och rummet kunde slutföras med all målning och tapetsering, så behövde det tömmas. Till vänster ser ni hur vårt badrum såg ut på grund av det och till höger hur halva vår soffa såg ut på grund av det!;) Duscha? Javisst, men då måste allt plockas ut och placeras i lämplig hög någon annanstans. Eftersom det blev ett projekt att duscha så ökade jag takten rejält så att vi skulle bli klara!

Thobbe och Jiro åkte hem till Thobbes pappa direkt efter föris en dag och då körde jag gärnet tills de kom hem vid middagstid! Jag tapetserade fondväggen – nådde såklart inte hela vägen upp, ens med stege så fick ta hjälp av skurborsten. Och vad gjorde jag med den då, tänker ni. Jo, jag klistrade väggen, lade tapeten på huvudet, klättrade upp på stegen och tryckte upp tapeten högst upp på väggen med hjälp av skurborsten, smart va?;)
På bilden längst till höger ser ni det sista spåret av den kakelugn som en gång i tiden stod där det idag är ett badrum. Nu är den övermålad med Jiros underbara golvfärg och syns inte alls!=(

Jag lyssnade på Robyn, drack läsk, tuggade tuggummi och kämpade med yrsel iklädd trosor och natt-T-shirt! Efter att tapeten var klar gick jag direkt på att måla väggen intill blå, samt att tapetsera klart bitarna i burspråket. Sedan så målade jag den lilla väggen direkt till höger i rummet (precis till höger om mig där jag står när jag tar detta foto) och väggen runt dörrposten i lila. Sedan så slipade jag trägolvet. Hade sjukt ont i ryggen dagarna efter detta kan jag säga.

Thobbe messade att han och Jiro nu var på väg till bussen för att åka hem. Men jag hade ju ”bara” golvet kvar nu så kändes helt och, så jag målade och målade och jag tycker att trixet med att måla trägolv är att måla jättetjockt! Då blir det absolut snyggast och då håller det, vilket man verkligen vill att färgen skall göra i ett barnrum! Jag målar dessutom med bred pensel (den som ligger på golvet i bild). Många säger att det blir jämnare att rolla, men nej – jag håller inte med, inte på trägolv iaf.
Visst är färgen underbar?<3

Tada!!! Här stod jag och var så sjukt nöjd och helt jävla slut, när mina två prinsar kom hem och det var dags att äta middag!;)
Så skönt att det äntligen började att gå framåt nu! Det var nu den 20/10 och alltså tre dagar kvar tills Jiros födelsedag, så kvar var endast den 21:a och den 22:a.

Thobbe jobbar kväll så jag skall försöka bygga ihop en IKEA-våningssäng själv!;) Det börjar bra, med IKEA´s traditionella förakt mot singelhushåll och ensamarbete!;) Men nej, detta var inte lätt – jag fick använda mig av den blåa väggen och två färgburkar för att lyckas hålla ihop delarna. Och så gällde det såklart också att inte skrapa i det nymålade golvet, som egentligen inte alls var redo för en massa möbler och dylikt.

Men Jiro ryckte in för att hjälpa till!;) Dock så hann vi inte klart då två skruvar fastnat och satte stopp för hela arbetet! Alltså denna säng var verkligen under all kritik och långt ifrån IKEA standard! Så sjukt jävla frustrerande och det fanns verkligen inte tid till att skjuta på detta tills dagen efter, som då var dagen före Jiros födelsedag – men jag hade inget val, då jag inte lyckades fixa till skruvarna!

Sådär var sängen tänkt att stå så jag ställde den åt rätt håll och gjorde den redo för att målas. Vi skulle nämligen ha en vit, men den var såklart slut i lager i hela Stockholm och kunde först levereras efter några veckor, så det var bara att beställa denna och skaffa ännu mer vit färg!;)

På kvällen när Thobbe kom hem så var vi tvungna att göra så mycket som möjligt – vi hade ju bara en eftermiddag till på oss, sedan så var det Jiros födelsedag! Men eftersom det nu var kväll så kund evi inte bygga klart sängen, då det skulle ha låtit för mycket, så jag passade på att måla den medans Thobbe skruvade ihop låd-trappan till sängen. Vi kom även fram till att sängen inte kunde stå så som vi hade planerat! Den kom inte helt in till den blåa väggen på grund av rören och så blev det ett utrymme som bara försvann där nere vid fotänden. Så vi beslutade oss för att ställa sängen åt andra hållet istället. Så då var det bara att måla den sidan av sängen också. Ja, jag målar bara den delen av sängen som syns – jag gör oftast så!;) Jag har ju ADHD med kort tålamod och tycker att det tar för lång tid att hålla på att måla alla sidor – alla sidor syns ju ändå inte!;)

Vi hann klart och Jiro fick sova första natten i sin nya säng i sitt nya rum och vakna upp därinne på sin födelsedag!!!=)
Dagen efter födelsedagen var det ju kalas och dagen efter det kom min kompis Lisa (Jiros Gudmor) och min Guddotter förbi på födelsedagsfika. Straxt efter det så sa det pang i min rygg och jag kunde knappt röra mig! Trodde att det var ryggskott men det var det tack och lov inte, men jag har ont till och från än idag och nu är det snart exakt en månad sedan.
Jiro älskar sitt nya rum och leker jättemycket därinne. Vi blir också inbjudna till lek och vi alla kan leka tillsammans på ett helt annat sätt än tidigare!;)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: