Vi pruttar inför varandra och jag är värst!;)

Det här med vad man gör inför varandra och inte gör inför varandra som par och familj är en stor och viktig fråga som för många också är helt och hållet privat. Men en sak är ju ändå säker – vi alla har ett grundläggande fysiskt behov, som bland annat innefattar att kissa, att bajsa och att prutta. När jag var lite så sa man ofta att det var naturligt att bajsa ”Till och med Kungen bajsar!” sa man – men varför är kiss, bajs och gaser så tabu och skämmigt för många?

Jag har varit i förhållanden där jag och den jag varit tillsammans med aldrig pruttat inför varandra. Vi har kissat med öppen dörr, men bajsat med stängd dörr. I ett förhållande så bajsade vi bara när den andre inte var hemma, haha! På vilket sätt är det humant och hälsosamt att gå omkring och vara bajsnödig och bli uppblåst som en ballong för att man ”inte får” bajsa när den andre är hemma eller pruta i dens närhet?
I en relation jag hade som tonåring så blev jag magsjuk och bajsade ned täcket i sängen, sprang till toaletten där jag både spydde och bajsade som en galning. Jag var helt säker på att förhållandet skulle ta slut på grund av bajs!

När man är småbarnsförälder så blir det en hel del kiss- och bajsprat, vare sig man vill det eller inte och jag kan väl ibland tycka att Thobbe är lite väl bajsfixerad och ber honom att sluta då vi snart kommer att få höra tillräckligt med bajsskämt när Jiro kommer i kiss- och bajsåldern. Men hur man pratar om något så naturligt som att utföra sina toabehov och att lätta på trycket och vad som är accepterat eller inte, tror jag är en viktig del av vardagen.
När jag var liten och var ute på äventyr med farmor och farfar och man skulle gå på toa, så fick jag alltid följa med farmor på toa och min lillebror farfar på toa, då det mer var en regel än undantag att toaletter var uppdelade efter kön. På toan så pruttade alltid farmor och även fast jag var van att hon gjorde det så tyckte jag att det var pinsamt och sa alltid till henne, då de utanför dörren kunde höra. Hennes svar på det var ”Jamen på toa får man prutta, det är helt naturligt!”. Jag tyckte att det var jättekonstigt, haha. Trots att jag idag är 35 år så tycker jag fortfarande att det är obekvämt att både prutta och bajsa på offentliga toaletter! Prutta skulle jag endast göra om jag var helt ensam i hela utrymmet och bajsa skulle jag endast göra om det inte var kö utanför. Men att prutta hemma tycker jag idag är fullt naturligt och jag skrattar när jag tänker på att jag i min ungdom inte pruttade för den jag var tillsammans med – även om vi var tillsammans i flera år! Att prutta framför min man och vårt barn tycker jag snarare visar på en sund relation!;) Man behöver prutta så varför skall man inte kunna göra något så naturligt som att göra det i sina närmstas närhet? Nu för tiden så har jag även IBS så om jag inte skulle prutta hemma skulle jag till slut explodera, haha!

Jag och Thobbe pruttar inför varandra och inför Jiro och har gjort det så länge jag kan minnas, men vi bajsar inte inför varandra – bara inför Jiro!;)
Någonstans måste man väl ändå dra gränsen och att kissa är ganska så ”oskyldigt” så det gör vi alla tre med öppen dörr, men jag och Thobbe bajsar inte inför varandra. Alltså vi stänger dörren om oss när vi bajsar. Är däremot bara en av oss hemma med Jiro så bajsar vi med öppen dörr. Att bajsa med öppen dörr tycker nämligen vi bägge är att ta det hela lite för långt så där har vi satt vår gräns!;)
Vi pruttar heller inte vid matbordet, för det är inte särskilt trevligt och jag är extra allergisk mot det! Mina föräldrar gjorde nämligen det när jag var liten och jag tyckte alltid att det var så äckligt och onödigt – att ett litet barn kanske råkar göra det är en sak, men som vuxen och frisk kan du faktiskt hålla dig! Vi pruttar heller inte inför folk utanför familjen utan bara för oss tre. Att prutta gör ju ändå på något sätt något med en relation, den blir liksom intimare på något sätt och jag vill inte riktigt ha en sådan relation med t.ex. mina svärföräldrar!;) Jag skämdes dessutom ihjäl mig så fort jag tog hem någon somn liten, då pappa alltid pruttade, oavsett gäster hemma eller ej! Näe, vett och etikett är också något jag tycker är väldigt viktigt!;)
Detta innebär att vi heller inte går omkring och brakar loss utomhus, utan endast hemma, på landet och i bilen!;) Jag vill heller inte att Jiro skall ha någon skev bild om att kvinnor bara bajsar rosa paket med röda rosetter på och släpper små fisar som luktar smultron och jordgubb – men eftersom jag är den som pruttar mest, oftast och högst i vår familj så är det inte så stor risk för det!;)
Jag älskar för övrigt Bolibompas ”prutt-avsnitt” när Draken och Florian letar efter ett specifikt pruttljud och ber alla i huset att prutta för dem och Nina är den som pruttar ”värst” – det kallar jag för bra barnuppfostran, haha!;) Livet är för kort för att ha ont i magen helt i onödan!;)

Hur gör du – pruttar du inför din partner och lämnar ni dörren öppen både när ni gör ”nummer 1” och ”nummer 2”?;)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: