Ny bok och Jiro tar nästa steg i livet!

Så har snart hela juni gått! Tyckte månaden just började, men här går det undan och nästa vecka är det midsommarafton och Thobbe och Jiro går på semester!;) Nej, jag har ju ingen semester i år utan måste jobba. Men vi kommer att vara ute på Landet Paradiset alla tre – de två kommer att njuta av ledigheten medans jag sitter inne och jobbar, men jag kommer att ta lunchbad med dem!;) Och faktum är att jag hoppas på mycket jobb i sommar, då jag hittills inte har några uppdrag spikade förrän i augusti, vilket skrämmer mig något!=O
Jag jagar tidningar som en galning och hoppas på att få uppdrag som gästkrönikör och frilansjournalist, så sitter du på bra jobbtips, hit me!;)

Men nästa vecka så slutar även Jiro på sin tredje Förskoleavdelning! Det är helt sjukt vad tiden går fort! Tyckte det var nyss han gått ut sin första avdelning för att börja på nästa och nu skall han börja på sin fjärde vilket också är den sista av avdelningar innan det är dags för Förskoleklass, följt av grundskolan!=O

Alltså kolla vad liten Jiro var – alldeles nyss, hemma hos sin farfar! Sedan så är det säkert så att det känns som om tiden går fortare nu under pandemin då man knappt träffar folk och inte har träffat vissa på väldigt länge! Men när jag tänker på att han börjar skolan om bara något år så får jag riktig panik! Sådan panik att jag inte ens vågar räkna efter vilket år det faktiskt är! Han är ju vår lilla plutt ju, som man bara vill pussa sönder och älska ihjäl! Det kommer vi ju såklart göra även sen, men får ju nästan ångest för att han skall flytta hemifrån snart nu!
Men efter sommaren så börjar han iaf på avdelningen för de äldsta barnen på Föris. Vi fick veta det häromdagen – faktum är att Jiro berättade det för oss innan Föris hann ringa för att meddela, haha! Majoriteten av de han gått med, sedan han började på Föris som ettåring, följer med men några slutar och några stannar kvar. Att kompisar slutar kan man ju inte göra så mycket åt, men det här med att dela på barnen har jag väldigt svårt för! Jag var själv med om det när min klass splittrades efter trean på lågstadiet och det satte sina spår i de flesta av oss och var något vi sörjde länge efteråt.

Så en vecka kvar alltså, sedan så sticker vi ut till Landet Paradiset och kommer bara hem till och från för att tvätta, vattna blommorna, hämta post osv.
Vi har bjudit ut två stycken kompisar till Jiro, i två olika omgångar, som vi hoppas skall komma och hälsa på i sommar. För det är väl den enda nackdelen med att vara på landet en längre tid – Jiro har ingen förutom oss att leka med och det blir ju såklart inte alltför kul i längden. Vi tänkte också se till att gå på Grönan någon dag och kanske besöka Lådbilslandet.
Vi skall även bjuda ut några nära och kära på 35-årsfika, då jag inte kunde ha något i februari pga pandemin. Jag har bjudit in till en stor fest med vänner, hemma i stan i juli, men den får jag skjuta upp – vet dock inte till när, är ju svårt att veta när man kan ha privatfest för många inomhus igen. Men den som väntar på något gott!;)

Just nu är det 31 grader varmt inomhus och tropisk värme utomhus, så det skall bli riktigt skönt att sticka till landet även denna helg! I bilen ligger en överraskning till Jiro – en stor studsmatta som han skall ha i sin lilla lekpark därute!;) Men sedan är det verkligen dags att hålla i pengarna, tills man börjat dra in mer! Det är helt sjukt vad stressad man kan bli av pengar alltså! Att de skall vara så betydelsefulla i våra liv, sorgligt egentligen!
Thobbe är och hämtar Jiro på Föris nu och imorse var han riktigt taggad på att åka till Landet Paradiset i helgen!;) Han har en del att springa och skrika av sig om man säger så, då han hade öroninflammation i början av veckan och var hemma med Thobbe. Jiro blir ju så sjukt understimulerad av att bara vara hemma en längre stund så han var så glad igår när han fick komma tillbaka till Föris och kompisarna igen!;) Igår hade de dessutom avslutning på Föris (för att så många som möjligt skulle kunna vara med innan semestern) – föräldrafritt såklart, pga pandemin, men efteråt så var vi ett gäng som samlades i parken med picknick och bad i plaskdammen!;)

Nu skickade Thobbe bilder på Jiro som slängt av sig kläderna och hoppas i plaskdammen, haha! Han lär nog bada en hel del i sin pool på landet i helgen! Han vägrar nämligen att bada i sjön, då han tycker att den är läskig – jag förstår honom, jag gillar inte heller att bada i norden där man inte ser vad som gömmer sig under ytan!
Men visst är det galet att det är Midsommarafton i nästa vecka?! Sedan har halva det här året också gått, så stört och jag är så stressad! Men det är bara att kämpa på och förhoppningsvis får man lite extra feeling och inspiration där ute på landet i sommar! Jag skall förresten läsa in min självbiografi Innanför mina rosa små väggar, därute i sommar. Tanken var att göra ljudboken nu under våren, men det är så många som passar på att renovera under en pandemi så det har inte gått, haha!
Jiro lär både växa och utvecklas en hel del i sommar! Tänk att han blir hela fyra år i höst!!!

Min barnbok Vardags-kaos med Astrid & Helmer, har för övrigt varit ute i en hel månad nu – galet det med! Den skulle ju ha kommit ut i mars, men tryckeriet hamnade i lockdown så var tvungen att hitta ett nytt!
Jag är jätteglad över den här boken och längtar efter att kunna skriva en uppföljare till den!;) Är också jätteglad över all fin respons jag har fått för den – men ni som tycker saker, skriv jättegärna det på Bokus, CDON, Akademibokhandeln och Adlibris så att fler får upp ögonen för den!;) <3<3<3 Och om du har ett bibliotek där du bor som du tycker borde bjuda in mig som gäst i sommar så be dem att kontakta mig så kommer jag mer än gärna dit för att läsa och/signa böcker!;)
Jag gav även ett ex av boken till Jiros Förskola och det har varit så roligt att få höra barnens åsikter och kommentarer kring den!;) Jiro har två ex – ett hemma och ett på landet och är jätteglad över dem!;)
Näe nu skall jag packa ihop och se vart min fina lilla familj håller hus någonstans!
Trevlig helg!!!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: